Prijava

Vaša prijava

FOTO “Gorica je prvak kada je u pitanju ulaganje u obrazovanje”, učenicima dodijeljene stipendije

['Grad Velika Gorica', 'stipendije', 'učenici']

Jutros su u Vijećnici Pučkog otvoreno učilišta učenicima goričkih škola uručene stipendije Grada Velike Gorice. Naš grad najbolji je kada je u pitanju ulaganje u obrazovanje, a uspjesima učenika i studenata dokazuje se da su ta ulaganja i više no opravdana.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar kazao je kako je ulaganje u obrazovanje najbolji vid ulaganja te kako vjeruje da su ovi mladi ljudi budućnost našeg grada.

-Nema ljepšeg ulaganja od ulaganja u obrazovanje. Smatramo da obrazovanje je nešto što nosi budućnost našega grada, a volio bih vidjeti danas- sutra, da upravo vi ovdje sjedite kao Gradski vijećnici. Želim naglasiti da kroz 12 mjeseci stipendije koje ćete dobiti, nisu jedine, jer pružamo i stipendije za deficitarna zanimanja, govori Ačkar.

Velika Gorica jedina u osnovnoj školi ima potpuno besplatno osnovnoškolsko obrazovanje, a od početka godine bit će tu i besplatni obroci, besplatne radne bilježnice, udžbenici, likovne mape i sve ostalo što je potrebno, dok se jeidno produženi boravak još uvijek plaća.

-Nastavit ćemo i dalje upravo ovaj vid podrške jer vi na najbolji mogući način, kroz vaše rezultate, vraćate gradu, kroz uspjehe u natjecanjima, uspjehe u školi i svemu ostalome u čemu ste dobri, poručuje gradonačelnik učenicima.

Marta Gregureva iz Gimnazije Velika Gorica u ime svih učenika zahvalila je na dodijeljenim stipendijama i poručila kako će učenici zasigurno i dalje ostvarivati odlične rezultate i biti jednako uspješni.

Objava FOTO “Gorica je prvak kada je u pitanju ulaganje u obrazovanje”, učenicima dodijeljene stipendije pojavila se prvi puta na V'Gradu.