Prijava

Vaša prijava

Posljednji dani Adventa uz odličan program- dječji doček, folkloraši i Nova godina uz grupu Kings

['advent', 'advent u gorici', 'nova godina']

Ovogodišnji Advent u Gorici polako nam se bliži kraju, ali dolazak narednih dana u ponudi ima izvrstan program kojeg ne bi trebali propustiti. Od zanimljivih radionica za vaše mališane pa sve do dočeka Nove godine na velikoj pozornici uz grupu Kings!

U nastavku vam donosimo detaljan program događanja sve do kraja godine:

U petak 23.12. u 17 sati u Božićnom selu možete sudjelovati u kreativnoj radionici “Pia i Mia i čudesan safari”. Što je to predstava? Tko su glumci? Kako se krećemo po sceni i što uopće predstavom želimo reći? Kroz proces rada na novoj predstavi „Pia Mia i čudesan safari“ vodi vas velikogorička glumica i izvođačica Ana Katulić, uz vašu pomoć i pomoć vesele ekipe iz Logopedskog kabineta „Jezičak“ iz Velike Gorice koji su vam pripremili mala iznenađenja i zabavne vježbe. U 17h na pozornici će nam se predstaviti članovi KUD-a Slavuj iz Bukevja, a onda slijede čak 2 predstave za najmlađe: 18.30h: “Pahuljasta” // 19:00h: “Drama u Sobinjaku”. Večer ćemo zaokružiti najboljim predbožićnim tulumom u gradu! Duo La Papa čine Nikola Dabac i Stanislav Kovačić te spoj njihovih glazbala, električnog violončela i ukulelea, stvara vrlo specifičnu zvučnu sliku. Glazba koju izvode pokriva sve od klasike, jazz standarda pa do najnovijeg popa ili rocka! Start je u 19.30h kod Muzeja Turopolja.

Badnjak, odnosno subotnje jutro možete provesti u našem Božićnom selu kada vas čeka:

10-13h: Igramo se cijeli dan – Vilenjačke igraonice/ Vilenjački poligon

10-13h: Sportske vilenjačke igraonice by Klokan

10-13h: SOBamo se Badnjaka i iščekujemo SOBni Božić

Za Božić slijedi kratki odmor, a onda u ponedjeljak, 26.12. u 18h pripremamo pravi tulum u našem parku uz Tamburaški sastav Lajbeki koji će svojim nastupom uljepšati ove blagdanske dane pred nama.

Nakon predbožićnih adventskih dana, slijede nam jednako zanimljivi i programom bogati Novogodišnji dani. Od 26. do 31.12. u Parku Plemenite općine turopoljske moći ćete uživati u raznim koncertima, izložbama, klizanju i bogatoj ugostiteljskoj i obrtničkoj ponudi, a vrhunac će zasigurno biti doček Nove godine.

U Centru za posjetitelje imate priliku pogledati čak 2 izložbe:

  • Izložba svečanih nošnji iz fundusa FA Turopolje (do 6.1.2023.)

  • Izložba jaslica učenika OŠ Eugena Kvaternika i gosti (do 31.12.2022.)

A tu je i adventski sajam s ponudom suvenira, bogata ugostiteljska ponuda, Božićno selo u kojem svakog dana do kraja mjeseca možete uživati u vilenjačkoj zabavi. Svi željni klizanja u našem gradu to će moći učiniti do 9. siječnja 2023.

Koncerti koji vas očekuju su:

26.12. / 18h Tamburaški sastav Lajbeki

27.12. / 19.30h Božić u Gorici – koncert crkvenih i gradskih zborova, vokalnih sastava KUD-ova i solista, Crkva sv. Petra i Pavla

28.12. /19.30h The Trio – ZZ TOP & AC/DC tribute band

30.12. / 19.30h Najbolji hrvatski tamburaši

A klinci će zasigurno najviše uživati na dočeku Dječje Nove godine (31.12. od 17 sati) uz DJ Marija Kovača, maskote i akrobatsku predstavu. Od 22h pridružite nam se na dočeku na otvorenom kod Muzeja Turopolja uz grupu Kings! Iste večeri, od 18 do 22h vilenjaci pripremaju veliki tulum povodom zatvaranja Božićnog sela.

Objava Posljednji dani Adventa uz odličan program- dječji doček, folkloraši i Nova godina uz grupu Kings pojavila se prvi puta na V'Gradu.