Prijava

Vaša prijava

FOTO: Nina Vuković i Dino Bošnjak sportaši godine Grada Velike Gorice

['sport', 'sportaš godine', 'Velika Gorica', 'zsu gv']

U punoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u petak je održana svečanost proglašenja najboljih sportašica i sportaša Grada Velike Gorice u 2022. godine. Organizator svečanosti bila je Zajednica sportskih udruga Velike Gorice, a priznanja su se dodjeljivala u 12 kategorija.

Svečanost je otvorio Goran Kovačić, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Velike Gorice koji je naglasio da Grad Velika Gorica ima preko 7000 sportaša okupljenih u 52 sportske udruge i još 3 pridružena člana, a očekuje se i daljnji rast broja sportaša.

Gradonačelnik Grada Velike Gorice, Krešimir Ačkar u svom je obraćanju spomenuo napore Grada da osigura što više sredstava za sportaše, a naglasio je da bez obzira na krizu, plaćanje režija, liječničkih pregleda i nekih drugih troškova nije bilo ugroženo. U svom je obraćanju rekao da će Grad i u budućnosti nastojati pratiti potrebe sporta i financijski i strukturalno, pa je tako već za narednu godinu planirana izgradnja montažne dvorane.

Sama svečanost podjele priznanja najboljim sportašima počela je proglašenjem djelatnika godine, priznanje koje su dobili: Diana Reščić Breko iz HOK Gorica, Gordan Križaj iz Plesnog kluba Megablast, Martina Vugrinović iz ŽRK Udarnik Velika Gorica, Ivana Tolić iz ŽRK Gorica, Anri Targuš iz Hrvačkog kluba Velika Gorica 1991, Matija Kos iz Nogometnog kluba Mraclin, Marijo Treščec iz NK Mladost Obrezina, Tomislav Gligora iz NK Lukavec, Damir Stanilović iz NK Lomnica, Kristijan Kirinić iz NK Vatrogasac Kobilić, Ivan Kovačević iz NK Turopolje i Radmila Đuračić iz Cheerleading kluba Vegasice, a priznanja im je uručio tajnik ZSU GVG, Darko Blažinčić.

U kategoriji “Nada godine” priznanja je primilo 15 mladih sportaša koji su postigli zavidne rezultate ove godine, a nagrade im je uručio naš proslavljeni veslač Damir Martin. Dobitnici priznanja su: Ema Jukić iz karate kluba Velika Gorica, Ema Bakula iz Taekwondo kluba Velika Gorica, Antonio Brletić iz karate kluba Centar, Sara Milanović iz ŽRK Gorica, Ema Jagodić iz ŽRK Udarnik, Pavle Brnadić iz HNK Gorica, Tena Pereković iz Judo kluba Kokica, Aleksandar Hrženjak iz Hrvačkog kluba Velika Gorica 1991, Niko Cvitaš iz HRK Gorica, Adrian Hren iz Judo kluba Pinky, Antonija Jozepović iz OK Velika Gorica, Bartola Pavelić iz Maraton kluba Velika Gorica, Josip Mustač iz Plesnog kluba Megablast, Ivana Vidović iz Cheerleading kluba Vegasice, Leona Hrvačić iz Akrobatskog r’n’r kluba Gorica, Vita Tot i Noa Goleš iz SPK Vega.

 

U kategoriji sportaša kao promicatelja grada Velike Gorice i Turopolja, priznanja su dobili: Sara Habijančić iz TKD Velika Gorica, Paraatletski klub Uspon i na čelu sa Velimirom Šandorom, našim srebrnim i brončanim paraolimpijcem, Akrobatski rock’n’roll klub Gorica te plesni par Ema Tot i Andrija Fabijančić iSportsko plesnog kluba Vega. Priznanja im je uručila predsjednica Turističke zajednice Velike Gorice Maja Toth.

U kategoriji “Posebna dostignuća” priznanja dobivaju klubovi koji su tijekom godine bili promovirani u viši rang natjecanja, a ove su godine to ostvarile seniorske ekipe NK Meštrice iz Gornje Lomnice i NK Bana Jelačića iz Vukovine, te kadeti i pioniri HNK Gorice koji su ostvarili promociju u 1. HNL.

U kategoriji “Trener godine”, priznanje je dobio Andrija Nikolić, trener HRK Gorice koji je doveo HRK Goricu u vrh hrvatskog rukometa, a ove godine ostvarili su i značajni iskorak na europskoj sceni.

Priznanja za posebna dostignuća ZŠU GVG dodijelila je nogometnim klubovima koji su ove godine obilježili 90 godina postojanja, odnosno priznanja su dobili NK Ban Jelačić iz Vukovine i NK Mraclin iz Mraclina.

U kategoriji “Sport osoba s invaliditetom” ove godine priznanje je dobila Nataša Sobočan, koja je postala čelnica velikogoričkog paraatletskog kluba Uspon, bila pobjednica paraatletske lige, kako u pojedinačnoj tako i u ekipnoj konkurenciji sa svojim klupskim kolegicama i kolegama iz Uspona.

U kategoriji “Ekipe godine” u ženskoj konkurenciji nagradu su preuzele rukometašice ŽRK Udarnika, koji ove sezone imaju sjajne rezultate u 2. HRL Zapad, dok je muška ekipa godine HRK Gorica. Rukometaši su potvrdili Ligu za prvaka, među šest najboljih hrvatskih klubova, a uspješno su bili i u Europi.

Najbolji sportaš odnosno sportašica ove godine su Nina Vuković i Dino Bošnjak, koji su i ove godine potvrdili svoju dominaciju na trkačkim stazama i obranili titule najboljih sportaša iz prošle godine.

Povodom velikog uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu Kataru gdje je osvojeno 3. mjesto, velikogoričkim nogometašima koji su sudjelovali u tom ogromnom uspjehu, Marcelu Brozoviću i Anti Budimiru dodijeljena su posebna priznanja. Na žalost, obojica su bila spriječena doći na dodjelu, a priznanja su primile njihove izaslanice.

I za kraj svečanosti, nagradu za životno djelo dobio je Damir Bošnjak, atletskom treneru, ocu sportaša godine, Dine Bošnjaka i nekadašnjem osvajaču brojnih medalja i priznanja, a sada odgajatelju novih atletskih, ali i drugih sportskih prvaka.

I za kraj, jedna zajednička fotografija svih dobitnika priznanja na bini dvorane Pučkog otvorenog učilišta za uspomenu na još jedno proglašenje sportaša godine Grada Velike Gorice.

Objava FOTO: Nina Vuković i Dino Bošnjak sportaši godine Grada Velike Gorice pojavila se prvi puta na V'Gradu.


Jeste li vidjeli Katu?