Prijava

Vaša prijava

FOTO Uvijek su tu kada ih trebamo, kurilovečki vatrogasci se prisjetili nemilog potresnog događaja

['potres', 'vatrogasci']

Prije točno dvije godine, 29. prosinca 2020. godine, područje Banovine pogodio je razoran potres magnitude 6.2 prema Richteru. Snažno i razorno podrhtavanje osjetilo se diljem Hrvatske, a posebice u Velikoj Gorici koja je zajedno sa svojom okolicom pretrpjela mnoga oštećenja.

Vatrogasci Kurilovec

Ovaj udar uzrokovao je velike štete, stradalo je osmero ljudi te je došlo do značajne materijalne štete u Petrinji, Sisku, Glini i okolnim mjestima. Oštećeni su mnogi stambeni i gospodarski objekti diljem Sisačko-Moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije.

Nemilog događaja danas su se prisjetili vatrogasci DVD-a Kurilovec koji su u sjećanje na događaj, koji i danas ledi krv u žilama, objavili fotografije s terena tada.

Naravno, uz njih, bili su tu apsolutno svi vatrogasci s područja našeg grada i okolice, te sve interventne službe koje su, bez prestanka, danonoćno potpomagale potrebitima i sanirale štete nastale uslijed potresa.

 

 

 

Objava FOTO Uvijek su tu kada ih trebamo, kurilovečki vatrogasci se prisjetili nemilog potresnog događaja pojavila se prvi puta na V'Gradu.