Prijava

Vaša prijava

Slavlje Vatrenih u goričkom kafiću ipak dovelo do problema? FIFA pokrenula istragu

['FIFA', 'gorica', 'hns', 'nogomet', 'vatreni', 'Velika Gorica']

Kako navodi francuska novinska agencija AFP Međunarodna nogometna organizacija (FIFA) pokrenula je postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog događanja na utakmici za treće mjesto svjetskog prvenstva protiv Maroka.

No kao materijal za istragu našao se i video koji se, usred slavlja u goričkom kafiću, nakon završne utakmice za broncu, pojavio na društvenim mrežama. Iako nema službene potvrde i preciznog navoda o kojem točno videu je riječ, novinska agencija AFP tvrdi da je FIFA istragu proširila i na period nakon utakmice uzevši kao dokazni materijal snimke s društvenih mreža na kojima se vidi kako Dejan Lovren pjeva pjesme s, kako navode iz FIFA-e, “nacionalističkim prizvukom”.

Podsjetimo, uz ostale nogometaše, Dejan Lovren se ‘opustio’ u našoj Velikoj Gorici gdje su u goričkom kafiću, na svoj način, proslavili osvojenu broncu, no problem je nastao pojavom videa na društvenim mrežama gdje se vidi da Lovren pjeva Thompsonovu pjesmu “Čavoglave” koja započinje ustaškim pozdravom “Za dom spremni” te pjesmu “Kninska kraljica”.

HNS službeno, pak, navodi kako je postupak otvoren zbog neprimjerene navijačke zastave koja je bila izvješena prije utakmice za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu između Hrvatske i Maroka. HNS je prijavljen zbog navijačke zastave koja je izvješena 55 minuta prije utakmice te je uklonjena deset minuta kasnije, a zbog čijeg je sadržaja HNS prijavljen za kršenje Disciplinskog pravilnika FIFA-e.

Ipak, ne očekuje se drastična kazna jer je FIFA disciplinskom postupku nakon SP-a zbog kršenja spomenutih članaka već kaznila Meksiko i Srbiju i to sa 100.000 odnosno 50.000 franaka.

Pod istragom su i Svjetski prvaci Argentinci zbog nedoličnog ponašanja nakon pobjede protiv Francuske u finalu SP-a. Argentinci su divljali u prostoru predviđenom za davanje izjava, a nisu željeli govoriti za međunarodne medije čime su također prekršili FIFA-ina pravila.

Objava Slavlje Vatrenih u goričkom kafiću ipak dovelo do problema? FIFA pokrenula istragu pojavila se prvi puta na V'Gradu.


Nagradni izleti u Ljubljanu