Prijava

Vaša prijava

FOTO Humanitarna predstava u POUVG oduševila male Velikogoričane i privukla brojnu publiku

['dorian puceković', 'DV Ciciban', 'humaitarna predstava', 'pouvg', 'predstava']

U dvorani Pučkog otvoreno učilišta brojni posjetitelji danas su pogledali predstavu “Božićni san Male Klare” koja je, u suradnji s HU Buvljakuše, imala humanitarni karakter za Doriana Pucekovića iz Kuča.

Predstavu su pripremili studenti Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Sveučilišta u Zagrebu uz potporu Dječjeg vrtića Ciciban čija ravnateljica Tatjana Karlović Oslaković nam je kazala kako ovo nije prva suradnja sa studentima koji su odlučili sredstva od predstave donirati djeci u potrebi.

-Neki od studenata išli su Dječji vrtić Ciciban Velika Gorica na praksu, a između ostalog bili su i na praksi u dramsko scenskom programu. Stoga su me pozvali na predstavu koju su održali još u prosincu na svojem fakultetu, a upravo jedna takva održana je i danas u Velikoj Gorici, nastavljajući svoju humanitarnu akciju, ovog puta za malenog Doriana, govori nam ravnateljica koja se posebno zahvaljuje i ravnateljici Pučkog otvorenog učilišta Aniti Pišković na suradnji i ustupljenoj dvorani.

Studentice treće godine Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Sveučilišta u Zagrebu Ljubica Vukelja i Paulina Robina kazale su nam kako su u sklopu pojedinog kolegija došle na ideju da bi samostalno mogle napraviti vlastitu predstavu kako bi time doprinijele djeci u potrebi.

-Znale smo da će biti predstave, samo smo tražile koju priču ćemo realizirati, a posebno nas je oduševio Orašar. Odlučile smo prenamijeniti Orašara i napraviti ga karakterom koji će biti razumljiviji i prihvatljiviji djeci. Smatramo da moramo nešto pružiti djeci kako bi se uopće odazvali na predstavu od koje ćemo onda prikupiti dovoljno sredstava za donaciju, ranije, Klaićevoj bolnici, a sada Dorianu, govori nam studentica Ljubica.

Studentice su završno navele kako ovakav projekt namjeravaju proširiti na cijelu Hrvatsku, a uz našu Veliku Goricu, predstava je obišla i brojne druge gradove. Dječji vrtić Ciciban se također nada daljnjoj suradnji i skoroj predstavi sličnog karaktera.

Objava FOTO Humanitarna predstava u POUVG oduševila male Velikogoričane i privukla brojnu publiku pojavila se prvi puta na V'Gradu.