Prijava

Vaša prijava

Tijekom vikenda više od 50 prometnih prekršaja, “vikend rekorderka” napuhala 1,69

['policija', 'pp velika gorica', 'promet', 'vikend akcija']

Tijekom proteklog vikenda, između 13. i 16. siječnja, policija je pojačano nadzirala vozače, a tom prilikom, akcijom „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“ utvrđeno je 32 ciljana prekršaja.

Najviše vozača, njih 20, bilo je u prekršaju prekoračenja brzine, a onda još 9 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa. Po jedan vozač kažnjen je zbog vožnje vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, vožnje prije stjecanja prava na upravljanje te vožnje pod zabranom.

Također je utvrđeno i 19 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 52 prometnih prekršaja, a dogodila se i jedna prometna nesreća s materijalom štetom.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je kod 32-godišnje Velikogoričanke u Ulici Slavka Kolara.

-U subotu, 14. siječnja, u 02,07 sati, žena starosti 32 godina, upravljala je osobnim automobilom Ulicom Slavka Kolara u Velikoj Gorici. Nadzorom kod kbr.2 A utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,69 g/kg, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg. Isti je naredbom smještena u prostorije za zadržavanje ove PP do prestanka djelovanja opojnog sredstva do 12 sati i protiv istog je podignut Optužni prijedlog, navodi gorička policija.

Tijekom akcije jedna osoba je smještena do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a ni jedna osoba nije uhićena.

 

Objava Tijekom vikenda više od 50 prometnih prekršaja, “vikend rekorderka” napuhala 1,69 pojavila se prvi puta na V'Gradu.