Prijava

Vaša prijava

Tijekom vikenda četiri prometne nesreće, najviše vozača kažnjeno zbog uporabe mobitela

['poiicja', 'pp velika gorica', 'promet']

Tijekom vikenda, od 27. do 30. siječnja, policija je provela još jednu akciju „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“, te tom prilikom utvrđeno je 21 ciljanih prekršaja.

Najveći broj vozača, njih desetero, bi je u prekršaju nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, a onda još šestero zbog prekoračenja brzine kretanja vozilom.

Troje vozača vozilo je pod utjecajem alkohola, a po jedan vozač bio je kažnjen zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje te vožnje kroz zatvoreno raskrižje-crveno svjetlo.

Također je utvrđeno i 14 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 35 prometnih prekršaja. Za napomenuti je da su se u vrijeme provođenja akcije dogodile i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je kod 50-godišnjeg muškarca koji je zaustavljen u petak, 27. siječnja u 23,05 sati u Aveniji pape Ivana Pavla II.

-Nadzorom kod raskrižja sa Državnom cestom D-30 utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,84 g/kg, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg. Isti je naredbom smješten u prostorije za zadržavanje ove PP do prestanka djelovanja opojnog sredstva do 12 sati i protiv istog je podignut Optužni prijedlog, navode iz policije jutros.

 

 

Objava Tijekom vikenda četiri prometne nesreće, najviše vozača kažnjeno zbog uporabe mobitela pojavila se prvi puta na V'Gradu.