Prijava

Vaša prijava

Gorički SDP traži osnivanje Povjerenstva za javni prijevoz

['javni prijevoz', 'povjerenstvo', 'priopćenje', 'sdp', 'ZET']

Gradska organizacija SDP-a Velika Gorica objavila je Priopćenje sljedećeg sadržaja:

“Višegodišnja najava da će se pitanje javnog prijevoza riješiti, ipak još nije rezultirala potpisanim Ugovorom sa ZET-om. Prema sadašnjim informacijama i natječaj za lokalne linije je prolongiran i u ovom trenutku ne znamo zašto se to dogodilo i što se uopće događa s našim javnim prijevozom.

Broj ljudi koji koristi javni prijevoz nije zanemariv i još uvijek ne znamo hoće li, tko će i po kojoj cijeni voziti Goričane s cijelog goričkog područja prema Zagrebu. Gradonačelnik je govorio o 16 novih linija, ali ostala su to samo prazna obećanja. Prioritet nam svima zajedno mora biti dobar i kvalitetan prijevoz, jer kvaliteta usluge koju pruža ZET do sada nije bila zadovoljavajuća.

Tražili smo krajem prošle godine osnivanje Povjerenstva koje bi pratilo poštivanje prihvaćenih Općih uvjeta poslovanja ZET-a kojima se utvrđuju: uvjeti pružanja komunalne usluge, međusobna prava i obveze isporučitelja i korisnika, ali i način mjerenja, obračuna i plaćanja isporučene komunalne usluge koja je bila u najmanju ruku do sada upitna i neadekvatna za ono što skupo plaćamo. Proračunom je za ovu godinu predviđeno 6 milijuna eura za subvencioniranje javnog prijevoza.

Otkako smo konstantno upozoravali na nepridržavanje voznog reda tri autobusne linije – 330, 268 i 290 koje život znače ljudima koji dnevno migriraju prema Zagrebu moramo reći da nam je drago što je rezultat toga da se napokon od početka ove godine promet donekle stabilizirao. To samo potvrđuje kako se mora zaštiti naše korisnike javnog prijevoza i da je u interesu svih građana osnivanje Povjerenstva koje bi omogućilo koliko toliko permanentnu kontrolu vezanu za pritužbe naših sugrađana i kvalitetnije vodilo brigu o njihovim pravima.

Gradsko vijeće prema članku 26. Zakona o zaštiti potrošača ima dužnost osnivanja savjetodavnog tijela i povjerenstva za reklamacije potrošača. Na taj način bi se štitili interesi sa svrhom kontinuiranog poboljšanja kvalitete prijevoza, jer stanovnici Velike Gorice moraju imati jednaku kvalitetu usluge kao i svi drugi dijelova Grada Zagreba.”

U ime Gradske organizacije SDP-a Velika Gorica, Priopćenje su objavili predsjednik Luka Tarle, potpredsjednica Ivana Mlinar i potpredsjednik Darinko Gučić.

 

Objava Gorički SDP traži osnivanje Povjerenstva za javni prijevoz pojavila se prvi puta na V'Gradu.