Prijava

Vaša prijava

Kako je biti Amerikanac u Velikoj Gorici? Saznajte na današnjem besplatnom predavanju u POUVG

['pouvg', 'predavanje', 'program mobilnosti']

Želite saznati kako je to biti Amerikanac u Velikoj Gorici i isplati li se školovati u inozemstvu? Već danas, na predavanju u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta, iz prve ruke možete saznati koji je postupak prijave i sudjelovanja u programu mobilnosti, ali i porazgovarati s izvornim engleskim govornikom. Predavanje počinje u 19 sati i besplatno je za sve zainteresirane posjetitelje.

Studiranje u inozemstvu, kao učenik srednje škole na razmjeni, je proces integracije s kulturom, tradicijom i jezikom druge zemlje. Dugoročni program razmjene u pravilu traje jednu akademsku godinu, tijekom koje se pohađa škola, a učenici na razmjeni žive s jednom ili nekoliko obitelji u zemlji domaćinu. Izazovi su veliki, ali i prednosti. Takav program namijenjen je učenicima srednjih škola od 1. do 4. razreda. Organizaciju programa mobilnosti za mlade u inozemstvu provodi Rotary klub.

Želja mnogih učenika je školovanje u inozemstvu. Kao što naši učenici žele ‘isprobati’ školovanje u zemljama Europe, Americi i u ostatku svijeta, tako postoje i učenici koji za svoju destinaciju odabiru Lijepu Našu. Jedan od njih je i Amerikanac Pierce koji je na gore opisan način stigao u Veliku Goricu. Ovdje se školuje, zabavlja, živi…

 

Objava Kako je biti Amerikanac u Velikoj Gorici? Saznajte na današnjem besplatnom predavanju u POUVG pojavila se prvi puta na V'Gradu.