Prijava

Vaša prijava

FOTO Društvo žena Novo Čiče organiziralo ‘Ples pod maskama’ i oživjelo tradiciju fašnika u selu

['dž novo čiče', 'Fašnik', 'fašnik u čiču', 'novo čiće', 'ples pod maskama']

U Novom Čiču danas je u organizaciji Društva žena Novo Čiče po prvi put održan ‘Ples pod maskama’ kako bi se oživjela jedna od omiljenih tradicija mještana. U dvorištu KUD-a Čiče Novo Čiče, uz fašničko veselje, ples i ukusnu hranu ključeve mjesta ženama je predao predsjednik Mjesnog odbora te novim “vladaricama” mjesta poželio sreću u fašničkoj vladavini.

Predsjednica Društva žena Novo Čiče Vera Stepančić kazala nam je kako ovo prva organizacija plesa pod maskama jer je to tradicija turopoljskog kraja koja se s vremenom izgubila.

-Uz glazbu i finu hranu odlučili smo organizirati fašničko druženje kako bismo oživjeli tradiciju i dobro se zabavili. Pozvali smo sve mještane, pod maskama i bez maska, da nam se pridruže i upriliče današnje događanje povodom turopoljskog fašnika, govori nam predsjednica društva.

Dodaje kako se druženje održava do večernjih sati, a uz ples i pjesmu, mještani su pod maskama obišli mjesto kako bi razveselili naselje i pokazali svoje fašničke kostime. Predsjednica je dodala kako vjeruje da će se ova tradicija održavati i narednih godina, a članovi KUD-a Čiče priredili su fašničku “cigansku svadbu” koja je potom prošla selom.

-Uz kuhano vino, imamo čaj i druge napitke, a za ukusnu hranu zahvalni smo donatoru koji nam je donirao velik broj domaćih krafni, dodaje predsjednica Stepančić.

Kako je sve izgledalo i koliko su se zabavili mještani možete vidjeti i na fotografijama u nastavku:

Objava FOTO Društvo žena Novo Čiče organiziralo ‘Ples pod maskama’ i oživjelo tradiciju fašnika u selu pojavila se prvi puta na V'Gradu.