Prijava

Vaša prijava

Vozač (60) zaustavljen u Zagrebačkoj pa odveden u policiju sa 2,06 promila, još troje uhićenih zadržano do otriježnjenja

['policija', 'pp velika gorica']

Ovog vikenda, od 10. do 13.veljače, na goričkim prometnicama, policija je tijekom pojačanog nadzora prometa kaznila 31 vozača koji su bili u prekršaju.

Najviše vozača, njih 12, policija je kaznila zbog korištenja mobitela tijekom vožnje, a potom i njih 11 zbog vožnje vozilom pod utjecajem alkohola.

Ostalih petero vozača kažnjeno je zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, dok je po jedan vozač kažnjen zbog prekoračenje brzine kretanja vozilom, upravljanja kroz zatvoreno raskrižje te upravljanja vozilom prije stjecanja na samostalno upravljanje.

U vrijeme provođenja akcije dogodile su se i tri  prometne nesreće s materijalnom štetom, a također je utvrđeno i 21 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 52 prometnih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je kod 60-godišnjeg muškarca koji je u nedjelju zaustavljen u Zagrebačkoj ulici.

-U nedjelju, 12. veljače, u 23,15 sati, muškarac starosti 60 godine, upravljao je osobnim automobilom Zagrebačkom ulicom u Velikoj Gorici. Nadzorom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 2,06 g/kg, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg. Istom je privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i naredbom je smješten u jedincu za zadržavanje ove PP do otriježnjenja i protiv istog je podignut Optužni prijedlog i biti će proslijeđen redovnim putem na Općinski sud u Velikoj Gorici, navode iz policije.

Osim 60-godišnjaka koji je ovog vikenda oborio rekord, tri su osobe uhićene i smještene u jedinicu za zadržavanje u Policijskoj postaji Velike Gorica sve do otriježnjenja te je jedna osoba uhićena i privedena dežurnom sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Velikoj Gorici.

Objava Vozač (60) zaustavljen u Zagrebačkoj pa odveden u policiju sa 2,06 promila, još troje uhićenih zadržano do otriježnjenja pojavila se prvi puta na V'Gradu.