Prijava

Vaša prijava

Radionica zlatoveza u Novom Čiču ponovno okupila velik broj polaznika

['kud čiče novo čiče', 'novo čiće', 'stipo duvnjak', 'žkud čiče', 'zlatovez']

U organizaciji KUD-a ‘Čiče’ Novo Čiče u prostorijama Edukativnog centra Novo Čiče, za brojne polaznike, ponajviše polaznice, danas je organizirana još jedna radionica zlatoveza koju je vodila Katarine Pejaković iz Bizovca.

Velik interes polaznika na prvoj radionici i dodatni upiti o održavanju radionica potaknuli su KUD-a na dodatne termine kako bi svi zainteresirani polaznici dobili mogućnost individualnog učenja izrade tradicionalnog zlatoveza.

Foto Stipo Duvnjak/KUD Čiče

–S KUD-om Čiča poznajemo se već dugi niz godina, a danas imam čast da su nas ugostili i da pokažem tradicionalni slavonski vez, zlatovez. Polaznici već imaju iskustva s iglom, stoga nam je radionica prošla vrlo brzo. Svega jedna polaznica ovo radi po prvi put, ali odlično napreduje, kazala nam je na prethodnoj radionici Katarina Pejaković.

Predsjednik KUD-a Čiče Stipo Duvnjak tada nam je najavio brojne aktivnosti ovog tipa koje će se održavati u novouređenom Centru, a više o samom zlatovezu možete pogledati u našoj emisiji gdje, uz Stipu, glavnu riječ vodi i strastveni zaljubljenik u turopoljsku baštinu Goran Postić.

 

 

Objava Radionica zlatoveza u Novom Čiču ponovno okupila velik broj polaznika pojavila se prvi puta na V'Gradu.