Prijava

Vaša prijava

Svim pijanim vozačima policija oduzela vozačke, vikend rekorder (36) napuhao 2,10 promila

['policija', 'pp velika gorica', 'vikend akcija']

Tijekom vikenda, od 3. do 6. ožujka, gorička policija provođenjem akcije „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“ na području našeg grada utvrdila je 33 ciljana prekršaja.

Čak 12 vozača kažnjeno je zbog prekoračenje brzine kretanja vozilom, sedmero zbog vožnje vozilom pod utjecajem alkohola te još sedmero zbog vožnje vozilom pod utjecajem alkohola, dok ih je petero kažnjeno zbog nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, te dvoje zbog upravljanja vozilom prije stjecanja na samostalno upravljanje.

-Također je utvrđeno i 11 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 44 prometna prekršaja, a tijekom vikenda nije se dogodila niti jedna prometna nesreća, navode jutros iz policije.

Uz to, policija dodaje kako su vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola vozačka dozvola im je privremeno oduzeta i isključeni su iz prometa. Dva vozača (alkohol iznad 1,50 g/kg) smještena su u posebne prostorije do otriježnjenja do 12 sati, a jedan vozač recidivista – ponavljač prekršaja u prometu je uhićen poradi počinjenog prekršaja upravljanje vozilom prije stjecanja na samostalno upravljanje, smješten u posebne prostorije do preprate uz Optužni prijedlog na prekršajni sud.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je kod 36-godišnjaka u Kolarevoj.

-U subotu, 4. ožujka u 23,10 sati, muškarac starosti 36 godina, upravljao je osobnim automobilom Ulicom Slavka Kolara u Velikoj Gorici. Nadzorom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 2,10 g/kg, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg. Isti je naredbom smješten u prostorije za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva do 12 sati i protiv istog je podignut Optužni prijedlog, obavijestila nas je gorička policija.

Objava Svim pijanim vozačima policija oduzela vozačke, vikend rekorder (36) napuhao 2,10 promila pojavila se prvi puta na V'Gradu.