Prijava

Vaša prijava

U cilju smanjenja stradavanja mladih u prometu gorički srednjoškolci slušali edukativno predavanje

['autoklub velika gorica', 'HAK', 'hrvatski autoklub', 'preventivno edukativni program', 'sigurnost u prometu', 'srednjoškolci', 'učenici']

Hrvatski Autoklub je kreirao preventivno – edukativni program “KLIK” koju je u ponedjeljak, 6. ožujka u maloj dvorani srednjoškolskog centra Velika Gorica Autoklub Velika Gorica proveo s ciljem poticanja svijest građana, posebice onih mladih, na to da su sigurnosni pojasevi najznačajniji dio sigurnosne opreme za zaštitu putnika u vozilu.

Ciljna skupina programa su učenici završnih razreda srednjih škola, a sudjelovali su učenici srednjih škola iz Velike Gorice- Srednje strukovne škole, Ekonomske škole, Gimnazije i Srednje zrakoplovne škole.

Poznato je da su adolescenti u potrazi za svojim identitetom i samostalnošću često skloni neslaganju s odraslima i usvojenim pravilima ponašanja. Ta se životna faza odlikuje konsolidiranjem mentalnog života, kristalizacijom stavova i mišljenja te posebno racionalnim mentalnim sazrijevanjem. Upravo je opisani profil ličnosti jedan od ključnih razloga rizičnog ponašanja u prometu, a što potvrđuje statistika stradavanja, poručuju nam iz Autokluba Velika Gorica.

Namjena projekta “KLIK” je stjecanje kompetencija i znanja o sigurnosnim i zaštitnim mjerama i radnjama prije i za vrijeme upravljanja vozilom, kao i razvoj vještina odgovornog i sigurnog ponašanja u prometu.

Ovim se projektom djeluje na ponašanje srednjoškolaca, na usvajanje i stjecanje pozitivnih stavova o njihovoj ugroženosti u prometu. Stručnjaci Hrvatskog Autokluba iz ureda sigurnosti cestovnog prometa kroz interaktivno su predavanje objasnili učenicima svrsishodnost i važnost korištenja sigurnosnog pojasa u prometu. Kroz životne primjere i priče obrazložili su kako vezanje pojasa u vozilu nije samo zakonska obveza vozača i putnika, nego i element opće i osobne kulture.

Objava U cilju smanjenja stradavanja mladih u prometu gorički srednjoškolci slušali edukativno predavanje pojavila se prvi puta na V'Gradu.