Prijava

Vaša prijava

Članica KUD-a Kravarsko izradila brešku narodnu nošnju u simpatičnom izdanju

['Kravarsko', 'kud kravarsko', 'narodna nošnja', 'nošnja', 'tradicija', 'vukomeričke gorice']

Jedna od članica KUD-a Kravarsko, Anka, svoje folklorašice iznenadila je jednim kreativnim izdanjem narodne nošnje u ponešto drugačijoj veličini no što je to uobičajeno. Naime, vrijedne ruke Anke i inače su zadužene za opravice KUD-a, no ovog puta tradicionalnu narodnu nošnju Vukomeričkih gorica napravila je u manjem i poprilično simpatičnom izdanju.

KUD Kravarsko

Vrijednih ruku rad naše garderobijerke Anke i bake članice KUD-a, breška nošnja s područja Vukomeričkih gorica, u mini izdanju, poručuju iz KUD-a putem društvenih mreža uz fotografije simpatične narodne nošnje.

KUD Kravarsko

Narodne nošnje veliko su blago naših brega, a na području Vukomeričkih gorica razvijale su se kroz stoljeća, dok su neke od njih i danas dio kulturne baštine Vukomeričkih gorica. Ženske nošnje se sastoje od košulje, suknje, pregače, šalova i ukrasnih ogrlica i naušnica, dok su suknje uglavnom ukrašene cvjetnim uzorcima. Košulje su izrađene od bijelog lana ili pamuka, a ukrašene su čipkom ili vezom. Važno je napomenuti da se narodne nošnje u Vukomeričkim gorica čuvaju i njeguju kroz plesove, pjevanje i druge kulturne manifestacije, a mogu se vidjeti na javnim manifestacijama i događajima.

Objava Članica KUD-a Kravarsko izradila brešku narodnu nošnju u simpatičnom izdanju pojavila se prvi puta na V'Gradu.


Nova tri boda iz Ivanića

Dan državnosti