Prijava

Vaša prijava

Gorička policija privela alkoholiziranog vozača bez vozačke, a ‘rekorder’ zbog 1,32 promila isključen iz prometa

['policija', 'pp velika gorica', 'vikend akcija']

U vikendu koji je iza nas, između 10. i 13. ožujka, velikogorička policija provela je još jednu akciju pojačanog nadzora prometa i vozača u prekršaju. Kako navode iz policije, tom prilikom tijekom vikenda je utvrđeno 25 ciljanih prekršaja, a to su:

  • 7 prekršaja vožnje vozilom pod utjecajem alkohola,
  • 1 prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja na samostalno upravljanje,
  • 12 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom,
  • 3 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje
  • 1 prekršaja nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje
  • 1 prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom

-Također je utvrđeno i 16 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 41 prometni prekršaj, dok je vozačima, koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, privremeno oduzeta vozačka dozvola i isključeni su iz prometa, poručuju iz policije jutros.

U vrijeme vikenda dogodile su se tri prometne nesreće od kojih je jedna bila s lakše ozlijeđenim osobama.

Priveden zbog dva teža prekršaja

Dodaju kako je jedan vozač uhićen zbog počinjena dva teža prekršaja (upravljanje vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje i vožnja pod utjecajem alkohola 0,77 g/kg) te je smješten u posebne prostorije do preprate uz Optužni prijedlog na prekršajni sud.

Vikend rekorder imao 1,32 promila u krvi

Najveća koncentracija alkohola tijekom ovog vikenda zabilježena je kod 27-godišnjaka koji je zaustavljen u petak, 10. ožujka, u Zagrebačkoj ulici u Velikoj Gorici.

-Nadzorom kod kbr.122 utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,32 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg. Istom je privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i isključen je iz prometa, te mu je uručen Prekršajni nalog, navode iz policije.

 

 

Objava Gorička policija privela alkoholiziranog vozača bez vozačke, a ‘rekorder’ zbog 1,32 promila isključen iz prometa pojavila se prvi puta na V'Gradu.