Prijava

Vaša prijava

Gorički osmaši pristupili prvom nacionalnom ispitu, ravnatelj OŠ Nikole Hribara poručio “Poteškoća nije bilo”

['ispiti', 'nacionalni ispit', 'OŠ Nikole Hribara', 'škola']

Oko 40 tisuća učenika osmih razreda ispitom iz hrvatskog jezika danas je počelo pisati nacionalne ispite koji će se održavati do 31. ovog mjeseca iz ukupno osam predmeta, a time su nacionalnim ispitima pristupili i naši velikogorički školarci.

Provjerili smo kako je pisanje prvog nacionalnog ispita prošlo u Osnovnoj školi Nikole Hribara, a ravnatelj škole Stjepan Maravić kazao nam je kako tijekom dana nisu naišli na probleme. Ispitima su pristupili svi učenici, osim onih koji su s nastave izostali zbog bolesti.

Učenici su danas napisali ispit iz hrvatskog jezika, a poteškoća nije bilo. Do 14 sati svi ispiti se pakiraju i šalju Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanje, dok ukupan broj bodova moramo pričekati ovisno o tome kada će ispiti biti ispravljeni, govori nam ravnatelj i dodaje kako posebne treme kod učenika uglavnom nije bilo.

Učenici su ispitu pristupili vrlo ozbiljno i odgovorno

Ravnatelj škole dodao je kako je, na temelju onoga što su rekli učitelji koji su tijekom pisanja ispita nadgledali učenike, velik broj djece ispitu pristupio vrlo ozbiljno unatoč tome što ispiti nisu pisani za ocjenu.

Nacionalni ispiti se od ukupno 926 osnovnih škola u Hrvatskoj provode u njih 878. Uz hrvatski, učenici osmih razreda će do 31. ožujka pisati ispit iz prvoga stranog jezika, biologije, fizike, geografije, kemije i povijesti, svakog drugog dana od 9 sati na redovitoj nastavi.

Kako je poručio danas tijekom dana ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanje (NCVVO) Vinko Filipović, još nisu dobili povratne informacije je li bilo poteškoća na ispitu hrvatskog jezika, kojim je 39.708 osmaša u 878 škola diljem Hrvatske danas započelo s pisanjem nacionalnih ispita

Iz NCVVO-a napominju da nisu potrebne nikakve dodatne pripreme za nacionalne ispite.

 

Objava Gorički osmaši pristupili prvom nacionalnom ispitu, ravnatelj OŠ Nikole Hribara poručio “Poteškoća nije bilo” pojavila se prvi puta na V'Gradu.