Prijava

Vaša prijava

FOTO Sto godina mraclinske škole mladi Mraclinci obilježili prvom radionicom

['djeca', 'kdu dučec', 'mraclin', 'radionica']

KUD Dučec u 2023. godini organizira radionice s ciljem da potakne druženje djece u prostorima KUD-a i proširi kulturne vidike, koji nadilaze sam ples, sviranje i pjevanje. Plan je kroz ovu, jubilarnu godinu u kojoj se obilježava sto godina gradnje mraclinske škole, održati veći broj radionica.

KUD Dučec/Mraclin.hr

U nedjelju, 12. ožujka, u prostorijama Dučeca, održana je prva radionica. Gospođa Marija Igaly, koja je djetinjstvo provela u Mraclinu, i bila polaznica škole, održala je radionicu toMAgo – čudesan svijet latica.

Petnaestak djece iz naše područne škole upoznalo se sa novim načinom likovnog izražavanja – stvaranjem likovnog djela od latica cvijeća. Radionici su prisustvovale i učiteljice – Vlasta Šunko i Kata Jolić. Poslije radionice djeca su se počastila sokom i domaćim kiflicama naše Vesne Tafre, poručuju iz Dučeca.

KUD Dučec/Mraclin.hr

Nakon dječje, u organizaciji Društva žena, održana je i radionica za odrasle, kojoj se je odazvalo dvadeset žena. Na obje radionice, nastajala su prava mala remek-djela od latica cvijeća. Tehnika toMAgo spoj je kreativnosti i prirode koja nam u svakoj šetnji nudi besplatni materijal za ove prekrasne radove. Možda će naše šetnje prirodom, od sutra izgledati drugačije, možda ćemo u svakoj latici vidjeti jedan novi likovni izričaj, dati novi život ubranom cvijetu, koji će dugo krasiti naše domove, zaključuju Mraclinci. Više fotografija možete pogledati ovdje.

KUD Dučec/Mraclin.hr

 

 

Objava FOTO Sto godina mraclinske škole mladi Mraclinci obilježili prvom radionicom pojavila se prvi puta na V'Gradu.