Prijava

Vaša prijava

Školarci iz Habdelića slušali o medijskim idealima ljepote i njihovom utjecaju na samopredodžbu

['djeca medija', 'projekt Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu']

U sklopu projekta “Prikaz ljepote na društvenim mrežama” učenici OŠ Jurja Habdelića slušali su edukativno predavanje o medijskim idealima ljepote i njihovom utjecaju na samopredodžbu i vlastitu percepciju mladih osoba, a potom su s članovima Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu razgovarali o sve aktualnijoj problematici današnjice.

Cilj predavanja, a i samog projekta, je poticanje socijalne uključenosti putem društvenih mreža kao i poticanje kritičkog promišljanja te u konačnici reagiranja na upitan sadržaj umjesto pasivnog korištenja medija, poručuju provoditelji projekta “Djeca medija” koji za cilj imaju razvoj što više osviještenih korisnika koji s razumijevanjem i kritičkim odmakom konzumiraju medijske sadržaje.

Projekt “Prikaz ljepote na društvenim mrežama” provodi se uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Kako navode iz Društva putem svoje stranice, pregled dosad provedenih istraživanja pokazuje da su mladi svakodnevno izloženi medijima, a medijski ideali ljepote prikazani u različitim medijskim sadržajima bitno utječu na samopredodžbu vlastitog izgleda kod mladih osoba. Gledajući savršena tijela modela i slavnih osoba koje preplavljuju medije, često se zaboravlja kako to nisu realistične reprezentacije stvarnih ljudi te kako njihov izgled uglavnom odstupa od realnih proporcija tijela u populaciji. Novi su mediji, posebice društvene mreže, promijenili način na koji pristupamo medijima i konzumiramo medijske sadržaje.

Objava Školarci iz Habdelića slušali o medijskim idealima ljepote i njihovom utjecaju na samopredodžbu pojavila se prvi puta na V'Gradu.


Najmlađi natjecatelji Maraton kluba sudjelovali na Ekipnom prvenstvu Hrvatske u krosu

Dođite na dan otvorenih vrata u ponedjeljak 29. travnja