Prijava

Vaša prijava

“Turopoljski top” bit će domaćin Velimiru Zajecu na promociji njegove biografije u Velikoj Gorici

['deverić', 'knjiga', 'promocija', 'zajec']

Stariji ljubitelji Dinama rado pamte Zajecove slalome s loptom pokraj nekoliko igrača i onda savršenu loptu u dubinu Stjepanu Deveriću. No, sutra će u Velikoj Gorici situacija biti malo drugačija. “Turopoljski top”, Stjepan Deverić kao domaćin asistirat će svom nekadašnjem kapetanu Velimiru Zajecu u Gradskoj vijećnici Velike Gorice na promociji raskošne biografije “Zeko”.

Upravo će Deverić biti gost Zajecu u subotu u 19h na promociji koja će podsjetiti na zlatne Dinamove dane, od onih 1982. godine i naslova prvaka, pa do onih na Valentinovo 2000. kada je vraćeno ime Dinamo.

Autor knjige “Zeko – biografija Velimira Zajeca” Sanjin Španović kaže da se veseli promociji u Velikoj Gorici upravo zbog mnogih anegdota koje Zajec i Deverić imaju, a koje su opisane i u knjizi.

– Neka Štef samo ispriča kako je završio u klinču kad je Zeku zatvorio na balkonu na plus 40 i shvatit će svi kakav je njihov odnos. Nije Deverić bezveze bio Zekin pomoćnik u Dinamu uz Mlinku kada je ovaj bio trener prve momčadi. Vjerujem da nas uz njih dvojicu čeka zanimljiva večer u Velikoj Gorici – kazao je Španović.

Nakon promocije Velimir Zajec će svim prisutnima potpisivati svoju biografiju koja će se moći kupiti po promotivnoj cijeni.

Knjiga “Zeko – biografija Velimira Zajeca” puštena je prije godinu dana u prodaju, a na 480 stranica kroz razgovore s 96 sugovornika i više od 100 arhivskih članaka, autor knjige Sanjin Španović ispričao je Zajecovu karijeru ne samo kao kapetana Dinama, već i onu kao igrača Panathinaikosa, te trenera i direktora ova dva kluba i otkrio brojne nepoznate detalje povezane i s brojnim hrvatskim i grčkim nogometnim legendama.

Također, u knjizi se nalazi i više od 150 fotografija od kojih brojne nisu nikad dosad viđene u javnosti. Knjiga je naišla i na brojne komplimente i pohvale ne samo brojnih čitatelja, već i Dinamovih igrača i trenera, novinara i književnih kritičara.

Ulaz na promociju je slobodan.

Objava “Turopoljski top” bit će domaćin Velimiru Zajecu na promociji njegove biografije u Velikoj Gorici pojavila se prvi puta na V'Gradu.