Prijava

Vaša prijava

Sve je spremno za 23. Gradsku smotru folklora

['Dan dječjeg foklora', 'najbolji ide na županijsku smotru', 'vikend poslije nastupit će odrasle sekcije', 'Zlatica Krznarić']

Naredna dva vikenda u Dvorani Gorica obilježit će veselje, ples i pjesma čuvara baštine Turopolja i oklonih krajeva.

U nedjelju, 19. ožujka, 21 grupa malih folkloraša odjenut će narodne nošnje i pokazati umijeće plesova i pjesama iz brojnih mjesta u okolici grada: Čiča, Mraclina, Turopolja, Lukavca, Velike Mlake, Buševca, Kravarskog, Šiljakovine, Donje Lomnice, Šičtarjeva, Gradića, Bukevja, Mičevca i Velike Gorice.

O ovogodišnjoj 23. Gradskoj smotri folklora, Danu dječjeg folklora i smotri koreografiranog i izvornog folkora razgovarali smo sa Zlaticom Krznarić, tajnicom zajednice kulturno umjetničkih udruga-grada Velike Gorice koja nam je otkrila da je i ove godine uloženo puno truda u pripremu programa, a uspješan rad pripisala je velikom interesu mladih koji se u sve većem broju uključuju u rad kulturno umjetničkih društava, a potom i podršci grada i gradonačelnika Krešimira Ačkara koja olakšava rad i realizaciju planova.

Ove godine na Danu dječjeg folklora nastupit će 524 djece u uzrastu od 2 do 15 godina, a svako kulturno umjetničko društvo predstavit će se sa 3 koreografije koje će pod budnim okom pratiti stručno povjerenstvo. Bit će izabrana dječja skupina koja će nastupiti na županijskoj smotri.

Vikend poslije, 26. ožujka, također u 17 sati u Dvorani Gorica veselje se nastavlja uz nastupe odraslih predstavnika, zaljubljenika u kulturnu tradiciju, a najbolji će svoj nastup, uz dječju skupinu, ponoviti na županijskoj smotri.

 

Objava Sve je spremno za 23. Gradsku smotru folklora pojavila se prvi puta na V'Gradu.