Prijava

Vaša prijava

KUD Šćitarjevo održao izbornu skupštinu, posebna pohvala upućena “Srpanjskim susretima”

['18. izvještajna i izborna sjednica skupštine KUD-a Šćitarjevo', 'kud šćitarjevo', 'kultura', 'sjedenica']

Redovna godišnja 18. izvještajna i izborna sjednica skupštine KUD-a Šćitarjevo održana je u subotu, 18.ožujka u Društvenom domu Bapče. Podnesena su izvješća za prošlu godinu te plan i program rada, kao i financijski plan za 2023. godinu, koji su usvojeni jednoglasno i bez rasprave.

Foto: Krešimir Ačkar

Predsjednica gđa. Branka Tretinjak potvrđena je i nadalje na čelu KUD-a Šćitarjevo. Sjednicu je svojim dolaskom i podrškom upriličio i gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je pohvalio rad i trud društva koje je samo tijekom prošle godine odradilo 2119 sati plesačkih, pjevačkih i tamburaških proba.

Bogati opus nastupa kako u rodnom tako i u drugim gradovima lijepe naše kao i u susjednim zemljama ostao je više nego opažen. Posebno je naglasio da je kulturno umjetničko druženje pod nazivom “Srpanjski susreti“, koje je KUD pokrenuo prije 15-ak godina prepoznatljiv, ne samo u našem gradu, već i izvan granica lijepe naše, podupire njihovu želju i trud da se ista podigne na višu razinu te da postane međunarodnom smotrom folklora.

Foto: Krešimir Ačkar

Ovom prigodom u ime Grada Velike Gorice gradonačelnik je predao predsjednici KUD-a donaciju te im zaželio uspješan rad i ubuduće. Prijateljsko druženje društva i gostiju nastavljeno je uz bogati domjenak, glazbu i ples.

Foto: Krešimir Ačkar

Objava KUD Šćitarjevo održao izbornu skupštinu, posebna pohvala upućena “Srpanjskim susretima” pojavila se prvi puta na V'Gradu.