Prijava

Vaša prijava

Ove subote obilježavamo Dan narcisa, svjetski dan borbe protiv raka dojke

['borba protiv raka dojke', 'dan narcisa', 'rak dojke', 'Udruga edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije']

Ove subote, 25. ožujka obilježava se Dan narcisa te istoimena humanitarna akcija koja je posvećena borbi protiv raka dojke. Sva prikupljena sredstva namijenjena su prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke, a akcija se provodi na području cijele Zagrebačke županije i okolice od 8 do 12 sati. Prve subote proljeća tradicionalno se obilježava Dan narcisa, spoj humanitarne akcije i javnozdravstvene kampanje, koji je pokrenula Hrvatska liga protiv raka.

Rak dojke je najčešći oblik zloćudne bolesti kod žena u Hrvatskoj, kao i u većini zemalja u svijetu.

Cilj ove akcije je podizanje društvene svijesti o važnosti preventivnih pregleda dojki u svrhu ranog otkrivanja raka dojke i, posljedično, smanjenja smrtnosti. Rak dojke zloćudna je bolest koja se razlikuje prema vrsti tkiva od kojeg je nastala i prema proširenosti. Različite vrste raka dojke ponašaju se različito. Neki rastu sporo i rijetko metastaziraju, dok su drugi agresivniji, rastući i šireći se brzo. Budući da su simptomi rijetki u ranim stadijima bolesti, redoviti samopregledi dojki od izuzetne su važnosti.

Iz Udruge edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije vas pozivaju da podržite akciju u svrhu podizanja svijesti o važnosti prevencije, a sve lokacija na kojima će se obilježavati “Dan narcisa” pogledajte na fotografiji u nastavku.

Objava Ove subote obilježavamo Dan narcisa, svjetski dan borbe protiv raka dojke pojavila se prvi puta na V'Gradu.