Prijava

Vaša prijava

Kreativni proizvodi Velikogoričkih učeničkih zadruga na prigodnoj prodaji

['kreativnost', 'poduzetništvo', 'prigodna prodaja', 'tradicija', 'učeničke zadruge', 'Velika Gorica', 'zagrebačka županija']

U četvrtak, 23. ožujka je održana prigodna prodaja proizvoda učeničkih zadruga Zagrebačke županije u prostorijama županije. Među sudionicima događaja su bile i četiri zadruge iz Velike Gorice, koje su predstavile svoje proizvode i aktivnosti.

Učenička zadruga Vuzel iz Osnovne škole Eugena Kumičića iz Velike Gorice, ima devet aktivnih sekcija. Proizvodi koje su predstavili uključuju keramičke teglice s čuvarkućama, prirodni balzam za usne, osobne biljke sa sjemenkama i uputama za sadnju te naušnice inspirirane cvijećem, rekla je članica Zadruge Natali.

Marijana Marić Vasić, voditeljica Učeničke zadruge Breza iz Osnovne škole Nikole Hribara, istaknula je da je njihova zadruga osnovana 1984. godine te broji oko pedesetak učenika. Proizvodi koje su predstavili uključuju keramičke magnete, ukrase, posude i pisanice. Zadruga se fokusira na tehničku i keramičku sekciju te njeguje tradiciju i folklor.

Nataša Čurić, voditeljica Učeničke zadruge Eugen iz Osnovne škole Eugena Kvaternika, naglasila je važnost zadruge kao oblika aktivnosti koji uči učenike poduzetništvu i zajedničkom radu. Zadruga je osnovana krajem prošle školske godine i sudjeluje u raznim sajmovima i događajima u Velikoj Gorici.

Kristina Majdak, voditeljica Učeničke zadruge VG Izazov iz Centra za odgoj i obrazovanje u Velikoj Gorici, istaknula je kako se njihova zadruga bavi različitim aktivnostima, s oko 30 članova. Proizvodi koje su predstavili uključuju uporabne i ukrasne predmete, mirisne vrećice od lavande te proizvode od drva i recikliranog materijala. Zadruga također posjeduje nasad lavande u školi i planira proizvoditi ulje koristeći nedavno kupljeni destilator. Za Uskrs nude proizvode poput mladog luka i blitve.

Sve zadruge zajednički ističu važnost kreativnosti, poduzetništva i očuvanja tradicije u obrazovanju. Sudjelovanje na prigodnim prodajama i sajmovima omogućuje im promociju rada svojih članova, razmjenu iskustava i ideja te razvoj vještina potrebnih za budućnost školovanja.

Ovim događajem, učeničke zadruge Zagrebačke županije pokazale su svoju sposobnost za suradnju, podupiranje zajednice te prilagodbu uvjetima u kojima živimo. Njihovi radovi mogu se pronaći u učeničkim zadrugama, a zainteresirani mogu pratiti njihove aktivnosti i na društvenim mrežama i web stranicama škola.

 

Objava Kreativni proizvodi Velikogoričkih učeničkih zadruga na prigodnoj prodaji pojavila se prvi puta na V'Gradu.