Prijava

Vaša prijava

FOTO Udruga žena Dubranec uz male mještane izradile uskrsne motive te ukrasile Dubranec

['Dubranec', 'ivana kanić', 'udruga žena', 'Udruga žena Dubranec', 'uskrs']

Članice Udruga žena Dubranec, kao i svake godine tijekom blagdana i važnih događanja, misle na svoje mjesto koje su, po drugi put, odlučile urediti uskrsnim motivima. Članice udruge, zajedno s djecom, pripremile su uskrsnu radionicu na kojoj su djeci prikazale starije tehnike izrade pisanica, dok su članicama djeca pokazala kako na moderniji način urediti uskrsne pisanice.

Udruga žena Dubranec

Pisali smo po pisanicama voskom i prirodnim sredstvima- kurkumom i rižom, a oni su nama pokazali kako pisanice urediti Decoupage tehnikom. Zanimljivo je bilo vidjeti i tehniku uređenja pisanica lakom za nokte, vunom za ukrašavanje i mnogo toga još, pojasnila nam je predsjednica Udruge žena Dubranec Ivana Kanić.

Udruga žena Dubranec

Paket pisanica poklonile su ambulanti kako bi razveselile pacijente

S obzirom na to da je riječ o mladoj udruzi, članice svoje mjesto vrijedno uređuju tek drugu godinu za redom, no vjeruju kako će to prerasti u dugogodišnju tradiciju. Predivni ručno rađeni ukrasi postavljeni su na brojnim lokacijama u Dubrancu.

Udruga žena Dubranec

Ukrase smo postavile ispred društvenog doma u centru naselja, a jednu kutijicu pisanica i ukrasa poklonile smo i našoj mjesnoj ambulanti kako bi si svaki pacijent mogao ponijeti ukras doma kao uspomenu, govori nam Ivana Kanić.

Nesebično pripremaju paketiće za djecu i potrebite

Uz uređenje svojeg mjesta, pripremu radionica te suradnje s mještanima, Udruga žena Dubranec prije dvije godine, povodom Uskrsa posjetile su školu u koju su djeci odnijele uskrsne paketiće. Za sljedeću godinu u planu je još intenzivniji rad te priprema paketića za potrebite.

Udruga žena Dubranec

 

Objava FOTO Udruga žena Dubranec uz male mještane izradile uskrsne motive te ukrasile Dubranec pojavila se prvi puta na V'Gradu.