Prijava

Vaša prijava

Ispred Tržnog centra sugrađanima su jutros podijeljene grančice masline, simbol mira i čistoće

['cvjetnica', 'maslinove grančice', 'uskrs']

Uoči Cvjetnice jutros se ispred Tržnog centra u Velikoj Gorici dijele maslinove grančice. Cvjetnica ili Nedjelja Muke Gospodnje je kršćanski blagdan, a slavi se u nedjelju prije najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar svojim sugrađanima podijelio je simbol mira, čistoće, Božje providnosti i brige za ljude, maslinovu grančicu.

– Tradicionalno uoči Cvjetnice družimo se na Tržnom centru s našim sugrađanima i podijelili smo maslinove grančice.  Tjedan uoči Uskrsa prigoda je i dobra prilika svima nama da preispitamo sami sebe te da više cijenimo mir, istinsku dobrotu, žrtvu i sve što jedan život nosi, kazao je gradonačelnik i dodao kako su grančice koje se dijele domaće hrvatske masline koje su pristigle iz Dubrovnika, a sada će biti uručene našim građanima.

Uz gradonačelnika sugrađanima su grančice dijelili i njegovi suradnici, zamjenik Neven Karas te predsjednik Gradskog vijeća Darko Bekić.

 

 

Objava Ispred Tržnog centra sugrađanima su jutros podijeljene grančice masline, simbol mira i čistoće pojavila se prvi puta na V'Gradu.