Prijava

Vaša prijava

Održano 12. međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije

['12. međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije', 'Ivanić-Grad', 'mladi', 'pobjednici', 'podmladak', 'prva pomoć']

Proteklog vikenda održano je 12. međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije. Natjecanje je održano u organizaciji Društva Crvenog križa Zagrebačke županije u Ivanić – Gradu u prostorima Osnovne škole Stjepana Basaričeka.

Ovogodišnje natjecanje imalo je veliki značaj jer su mladi nakon 2 godine stanke uzrokovane pandemijom, ponovno imali priliku pokazati svoja znanja i vještine, naglasila je ravnateljica Društva Crvenog križa Zagrebačke županije Drinka Sopta.

Natjecanje se odvijalo u dvije kategorije – podmladak i mladi. Podmladak su činile ekipe učenika uzrasta od 5 do 8 razreda osnovne škole, a mlade srednjoškolci.

Provjereno je znanje u vještini pružanja prve pomoći. 84-ero natjecatelja pisalo je test znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu te ljudskim pravima i pravima djeteta.

Sudjelovalo je 11 ekipa podmlatka: GD CK Dugo Selo, Glina, Ivanić – Grad, Jastrebarsko, Sisak, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica Vrbovec , Zaprešić i dvije ekipe iz Samobora te 3 ekipe mladih: Glina, Jastrebarsko i Sisak.

U kategoriji podmlatka prvo mjesto osvojila je ekipa Gradskog društva Crvenoga križa Dugo Selo, koju čine učenice OŠ Stjepana Radića iz Božjakovine, a u kategoriji mladih ekipa GD CK Sisak, koju čine učenice sisačke Gimnazije. Ove dvije ekipe izborile su nastup na državnom natjecanju Hrvatskoga Crvenog križa koje će se sredinom svibnja održati u Zagrebu.

“Mi smo prvenstveno zadovoljni jer mislimo da znati pružiti prvu pomoć je vještina koja je potrebna svima i koja je cjeloživotno znanje. Tome se pridaje velika pozornost, a sada predstoji daljnje vježbanje za što bolju izvedbu na državnom natjecanju”, zaključila je ravnateljica Društva Crvenog križa Zagrebačke županije Drinka Sopta.

Objava Održano 12. međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije pojavila se prvi puta na V'Gradu.