Prijava

Vaša prijava

Policijska vikend akcija: Vozači kažnjavani zbog brze vožnje, a zabrinjava i broj prometnih nesreća

['policija', 'pp veliak gorica', 'vikend akcija']

Tijekom vikenda, od 21. do 24. travnja Policijska postaja Velika Gorica provela je akciju „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“ te tom prilikom utvrdila 12 ciljanih prekršaja u prometu.

Najviše prekršaja, njih osam, bilo je zbog vožnje nepropisnom brzinom, a onda još po dva zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje i nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje. Međutim, tijekom vikenda dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

Također je utvrđeno i 5 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 17 prometnih prekršaja, dok nijedan vozač nije zatečen pod utjecajem alkohola niti je itko smješten u prostorije do otriježnjenja niti je itko priveden na sud, poručuju jutros iz goričke policije.

Uz ovu akciju, policija je u petak, 21. travnja provela 24 satni nadzor brzine kretanja vozila usklađeno s akcijama ROADPOL-a za 2023 godinu te je zaustavila 13 vozača koji su bili u prekršaju:

  • 10 prekršaja nepropisne brzine, zaustavljanjem vozila, (10 izdanih izvješća o počinjenom prekršaju, 5 naplaćene novčane kazne),
  • 3 prekršaja nepropisne brzine, snimanje video zapisom, (u postaji pisana izvješća o počinjenom prekršaju )

Za vrijeme provođenja akcije utvrđeno je i 2 ostalih prekršaja (1 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 1 nepravilno korištenje mobitela, čime je ukupno je utvrđeno 15 prometnih prekršaja, dodaju iz policije.

 

Objava Policijska vikend akcija: Vozači kažnjavani zbog brze vožnje, a zabrinjava i broj prometnih nesreća pojavila se prvi puta na V'Gradu.