Prijava

Vaša prijava

Mladić (18) rekorder po promilima, policija ga zaustavila u Rakarju pa mu oduzela tek dobivenu vozačku

['nadzor prometa', 'policija', 'pp velika gorica', 'promet', 'vikend akcija']

Tijekom vikenda, od 12. do 15. svibnja, na području policijske postaje Velika Gorica provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“, a tom prilikom policija je utvrdila poprilično velik broj ciljanih prekršaja – čak 50.

Najviše vozača, njih 43 kažnjeno je zbog prekoračenje brzine kretanja vozilom, dok su ostali vozači kažnjeni zbog prekršaja vožnje vozilom pod utjecajem alkohola (2), prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje (2), prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje (2), te prekršaj nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje (1 vozač).

Uz brojne prekršaje zbog prekoračenja brzine, srećom dogodila se svega jedna prometna nesreća bez ozlijeđenih osoba, a vikend rekorder je 18-godišnjak zaustavljen u Rakarju.

U subotu, 13. svibnja u 01,35 sati, muškarac starosti 18 godina, kao mladi vozač, upravljao je osobnim vozilom Rakarskom ulicom u Velikoj Gorici. Nadzorom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imala prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,26 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg. Istom je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati, isključen je iz prometa i podnijet je Prekršajni nalog, navode iz policije.

Također je utvrđeno i 14 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 64 prometna prekršaja. Jedan vozač recidivista u prometu je uhićen poradi počinjenog prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje, uz Optužni prijedlog prepraćen na prekršajni sud. Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa, navode dodatno iz Policijske postaje Velika Gorica jutros nakon provedene akcije.

 

 

 

Objava Mladić (18) rekorder po promilima, policija ga zaustavila u Rakarju pa mu oduzela tek dobivenu vozačku pojavila se prvi puta na V'Gradu.