Prijava

Vaša prijava

FOTO Potok Lomnica došao do samog ruba korita, spremne su vreće za obranu Petrovine Turopoljske

[]

Obilne padaline tijekom posljednjih nekoliko dana podigle su razine vodostaja potoka i rijeka na području cijele Hrvatske, a time se na potencijalne poplave priprema i velikogoričko područje gdje je potok Lomnica došao do samog ruba korita.

Krešimir Ačkar

Kako ne bi došlo do prelijevanja službe su sinoć iza ponoći izašle na područje kanala Sava – Odra te počele puniti vreće s pijeskom kako bi se zaštitile obližnje kuće na području Petrovine Turopoljske. U neposrednoj blizini se nalaze i Gradići, Lomnica te Kušanec, no potok je neposredna ugroza ponajviše za Petrovinu.

Krešimir Ačkar

Uslijed višednevnih kiša podigla se razina voda na velikogoričkom području. Najozbiljnija situacija je u Petrovini. Sve dežurne službe su ove noći na terenu. Pune se vreće s pijeskom kako bi se zaštitile ugrožene kuće, poručio je sinoć iza ponoći gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Krešimir Ačkar

Iako prema procjenama Hrvatskih voda mjere opreza na području tog kanala nisu potrebne, službe spremno dočekuju eventualne nove padaline te izlijevanje potoka. Uz vatrogasce, na teren su sinoć došle i Hrvatske vode koje su uz pomoć pumpe počele s prepumpavanjem vode.

Krešimir Ačkar

 

 

Objava FOTO Potok Lomnica došao do samog ruba korita, spremne su vreće za obranu Petrovine Turopoljske pojavila se prvi puta na V'Gradu.