Prijava

Vaša prijava

Velikogorička djeca sljedeće godine u gradske vrtiće idu besplatno

[]

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Velike Gorice  jutros se raspravljalo o brojnim točkama dnevnog reda na kojem se našlo ukupno 11 točaka – o radu gradonačelnika, o Proračunu Grada Velika Gorice, kao i o javim potrebama u predškolskom odgoju i obrazovanju grada Velike Gorice, o donošenju Ciljanih izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja naselja Velika Gorica.

Besplatni vrtići od 1. rujna sljedeće godine 

Jedna od uvijek aktualnih tema bila je popunjavanje kapaciteta dječjih vrtića na području našeg grada. U nekoliko navrata, ranije je spomenuto kako će sva djeca u Velikoj Gorici pronaći svoje mjesto u gradskom vrtiću, što će se, kako govori na gradskoj sjednici pročelnica UO za predškolski odgoj, školstvo i sport Lana Krunić Lukinić, ujedno i ostvariti.

Također je istaknula da će od 1. rujna 2024. godine na području Velike Gorice biti besplatan redovan predškolski odgoj.

U tijeku su upisi u dječje vrtiće na području grada Velike Gorice, putem naše nacionalne aplikacije. Planom upisa osigurano je 501 mjesto u vrtićima na području grada Velike Gorice. O proširenju kapaciteta s ponosom možemo reći da je prošle godine proširen kapacitet za 10 odgojnih skupina, kazala je Krunić Lukinić te je dodala kako se nastavlja s proširenjem kapaciteta.

U planu je izgradnja dva nova vrtića u Ulici Slavka Kolara te u Pokupskoj ulici u Kurilovcu, a tijeko je izrada projektne dokumentacije dok će sama izgradnja započeti 2024. godine. Uz dodatno uređenje prostora dječjeg vrtića u sklopu Goričanke te izgradnjom dva nova vrtića osigurali bismo 500 novih mjesta na području našeg grada.

Besplatni vrtići na području Velike Gorice će biti veliko rasterećenje za velikogoričke roditelje te znatno smanjenje troškova kada je u pitanju obiteljski budžet roditelja, dodao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Povećanje broja specijalističkih ambulanti u Domu zdravlja Velika Gorica

Kao tema rasprave našla se i zdravstvena skrb na području Velike Gorice. Vijećnik Zvonimir Lovrić kazao je kako otvaranje novih ambulanti na području grada može biti isključivo na inicijativu državnih ili županijskih tijela.

Kako se navodi, s doktorom Bergmanom, razgovaralo se o iskorištavanju trenutnih kapaciteta Doma zdravlja Velika Gorica u kojima postoji mogući prostor koji bi se iskoristio za otvaranje pojedinih specijalističkih ambulanti. Na konferenciji prve polovice mandata gradonačelnika Krešimira Ačkara spomenuta je uspostava Medicinskog centra u sklopu Doma zdravlja Velika Gorica. Formirana je Radna skupina koja je razradila plan aktivnosti i postignut je načelni dogovor oko prostora, a sljedeći korak je projektiranje i uređenje prostora za ordinacije. Specijalisti bi u Veliku Goricu trebali biti dovedeni u suradnji sa zagrebačkim KBC-ima.

Cijelu sjednicu, kao i sve točke dnevnog reda o kojima se raspravljalo, možete pogledati u našem video prijenosu:

 

 

Objava Velikogorička djeca sljedeće godine u gradske vrtiće idu besplatno pojavila se prvi puta na V'Gradu.