Prijava

Vaša prijava

Više od tisuću izviđača ovog vikenda dolazi u Veliku Goricu! Posjetite 14. Zborovanje izviđača Hrvatske

['turopoljska udruga skauta tur', 'zborovanje', 'zborovanje izviđača hrvatske']

Velika Gorica ovog vikenda postaje domaćin 14. Zborovanja izviđača Hrvatske na kojem će sudjelovati više od 1000 izviđača iz cijele Hrvatske. Zborovanje počinje u petak, 19. svibnja, kada obilježavamo Dan izviđača, a trajat će sve do nedjelje, 21. svibnja.

Zborovanje je najveća izviđačka aktivnost u godini, a posebno veseli što će se ove godine okupiti više od tisuću malih izviđača iz cijele zemlje.

– Dolazimo u Veliku Goricu da upoznamo ovaj grad te prije svega da upoznamo naše Turopolje, no također da Velika Gorica ima priliku poznati naš rad i naše izviđače, kazao nam je Boris Vujnović, glavni načelnik Saveza izviđača Hrvatske na predstavljanju ovog događaja i dodao kako će se uz Zborovanje održati i Državna izviđačka olimpijada i Izviđački olimpijski višeboj.

Iako su vremenske prilike poprilično loše, a zbog pojačanih poplava angažman izviđača očekuje se na kritičnim područjima, organizatori se nadaju da će uspjeti održati i Festival vještina o kojem ćemo vas naknadno informirati. Ukoliko do njega dođe, moći ćete se upoznati s partnerima Saveza izviđača Hrvatske – Ravnateljstvom Civilne zaštite MUP RH, Hrvatskom gorskom službom spašavanja, Hrvatskim Crvenim križem, Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i drugima.

– S druge strane, Zborovanje će se održati neovisno o vremenu. Ako nas kiša spriječi u nekim aktivnostima, primjerice paljenju vatre, onda te discipline nećemo provesti, no ostale ćemo po potrebi održati u zatvorenim prostorima osnovnih škola, dodao je Alen Konjević, predsjednik Turopoljske udruge skauta “Tur”.

Na događaju ćete tako imati priliku vidjeti natjecanje osnovnoškolaca i srednjoškolaca u raznim disciplinama kao što su paljenje vatre (ukoliko ne bude kiše), signaliziranje poruke zastavicama i Morseovim kodom, dizanje šatora, brzinsko dizanje i mnogo toga još, a suorganizator i pokrovitelj navedenih manifestacija su Grad Velika Gorica i Turistička zajednica grada Velike Gorice.

Na događaju ćete tako imati priliku vidjeti natjecanje osnovnoškolaca i srednjoškolaca u raznim disciplinama kao što su paljenje vatre (ukoliko ne bude kiše), signaliziranje poruke zastavicama i Morseovim kodom, dizanje šatora, brzinsko dizanje…

Objava Više od tisuću izviđača ovog vikenda dolazi u Veliku Goricu! Posjetite 14. Zborovanje izviđača Hrvatske pojavila se prvi puta na V'Gradu.