Prijava

Vaša prijava

Vozač (42) napuhao 2,50 promila, policija ga momentalno uhitila

[]

Tijekom vikenda, od 19. do 20. svibnja na području policijske postaje Velika Gorica provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“. Tom prilikom policija je utvrdila 28 ciljanih prekršaja:

  • 3 prekršaja vožnje vozilom pod utjecajem alkohola
  • 1 prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja na samostalno upravljanje
  • 9 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje
  • 13 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom
  • 2 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom

Također je utvrđeno i 11 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 39 prometnih prekršaja. Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa, poručuju jutros iz policije.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je kod 42-godišnjaka koji je u petak zaustavljen na području Cibljanice. 

U petak, 19. svibnja u 22,50 sati, muškarac starosti 42 godine, upravljao je osobnim vozilom krećući se Ulicom Jurja Dobrile u Velikoj Gorici. Nadzorom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imala prisutnost alkohola u koncentraciji od 2,50 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg. Isti je uhićen, zadržan je do otrežnjenja, i uz Optužni prijedlog prepraćen na općinski sud – prekršajni odjel, navodi gorička policija.

Također napominju da su se u vrijeme vikenda dogodile dvije prometne nesreće, od kojih jedna s ozlijeđenim osobama.

Također, od 18. do 20. svibnja policija je provela preventivno – represivnu akcija „Nadzor vozača motocikala, mopeda,bicikala i osobnih prijevoznih sredstava“, kojom je utvrđeno sedam prekršaja vezano za akciju – jedan prekršaj vozača bicikala (vozač pod utjecajem alkohola), 2 prekršaja vozača bicikala (nepropisno kretanje bicikla), 2 prekršaja vozača motocikla i mopeda (vozači ne nosi zaštitnu kacigu), jedan prekršaj vozača mopeda (neregistriran moped) te još jedan prekršaj vozača motocikla (brzina neprimjerena uvjetima).

Također tijekom provođenja akcije utvrđeno je i 6 ostalih prekršaja iz domene prometa tj. ukupno je utvrđeno 13 prometnih prekršaja, zaključuje policija.

 

Objava Vozač (42) napuhao 2,50 promila, policija ga momentalno uhitila pojavila se prvi puta na V'Gradu.


Izložba „Hrvatski Andersen“ u školskoj knjižnici