Prijava

Vaša prijava

Dojdete na Dučecove spelancije! Otvara se izložba radova studenata Arhitektonskog fakulteta

['dučecove spelanccije', 'izložba', 'izložba radova', 'kud dučec', 'kud dučec mraclin', 'mraclin']

U Mraclinu se održavaju još jedne Dučecove spelancije, a ovog puta riječ je o izložbi plakata studenata arhitekture pod vodstvom prof. Marine Šimunić Buršić na temu Pouka baštine – protupotresne prednosti tradicijske gradnje. Izložbu možete pogledati od sutra, 25. svibnja na Jančetovom gruntu, Braće Radić 84 u Mraclinu od 18 sati, a ulaz je slobodan.

Protekle dvije akademske godine Mraclin je bio često odredište studentima završne godine Arhitektonskog fakulteta, koji su pod vodstvom svoje profesorice dr. sc. Marine Šimunić Buršić obavljali terenski dio kolegija “Istraživanja, seminari, projekti”, nositelja prof. art. Siniše Justića, pod nazivom “Građenje u trusnim područjima – Pouke baštine 2022/2023.” O tome smo, uostalom, već u više navrata izvještavali na stranicama našeg portala.

Nakon dvije godine pred nama su rezultati istraživanja, predočeni u obliku postera u kojima su studenti dali svoje viđenje Kokotanovog, Jankečinovog, Rackovog čardaka, kao i baštine s nekih drugih turopoljskih i pokupskih lokacija. Premda se radi o materijalima koji su usko vezani uz struku vjerujemo da će biti zanimljivi i drugoj zainteresiranoj publici, pogotovo stoga što su nam sjećanja na potrese iz 2020. još uvijek dosta svježa, navode iz Dučeca putem svoje stranice.

U popratnom dijelu programa, koji je predviđen za četvrtak 25. svibnja, nastupit će Dučecova volkalna skupina, a imat ćemo i zanimljive goste. Naime po “studentskoj vezi” stiže nam Ansambl za tradicijsku glazbu zagrebačke Muzičke akademije koji će izvesti nekoliko domačih pjesama. Pa da vidimo kak im ide. Inače, ovaj mladi sastav osnovao je jedan od doajena naše tradicijske glazbe Joško Ćaleta. Dojdete!

Objava Dojdete na Dučecove spelancije! Otvara se izložba radova studenata Arhitektonskog fakulteta pojavila se prvi puta na V'Gradu.


286. Matičin četvrtak “Luč br. 10” – najava

Kreće Breška liga