Prijava

Vaša prijava

VIDEO Preminula je glazbena legenda Tina Turner, Veliku Goricu posjetila je 1990. godine

[]

Pjevačica Tina Turner, koju su klasici soula i pop hitovi poput pjesama “The Best” i “What’s Love Got to Do With It” učinili svjetskom glazbenom superzvijezdom, preminula je jučer u dobi od 83 godine. Tina Turner proteklih je nekoliko godina patila od niza zdravstvenih problema, uključujući rak, moždani udar i zatajenje bubrega, objavio je u svom posebnom prilogu BBC.

Mnogi Velikogoričani glazbenu legendu imali su priliku vidjeti i poslušati na njezinom velikom koncertu u Velikoj Gorici u kolovozu davne 1990. godine kada su na stadion “Radnik” pristizali njezini obožavatelji čak i iz susjednih zemalja. CroL.hr objavio je na Facebooku video putem kojeg se možete prisjetiti tih nekoliko sati čistog oduševljenja publike te eksplozije pozitive i energije koja je pristizala s pozornice.

Slavu je stekla sa suprugom Ikeom 1960-ih uz pjesme poput “Proud Mary” i “River Deep, Mountain High”. Razvela se 1978. od Ikea koji ju je zlostavljao, a potom ostvarila još veći uspjeh kao solo pjevačica 1980-ih.

S godinama proglašena kraljicom rock-and-rolla, Tina Turner bila je poznata po svojim razuzdanim i energičnim nastupima te hrapavom i snažnom glasu.

Osvojila je osam nagrada Grammy i uvedena je 2021. u Kuću slavnih rock-and-rolla kao solo umjetnica, dok je po prvi put uvedena zajedno s bivšim suprugom Ikeom 1991.

Kuća slavnih je nakon njenog uvođenja 2021. naglasila kako je Turner “proširila nekoć ograničenu ideju o tome kako bi crnkinja mogla osvojiti pozornicu i istovremeno biti izuzetno moćna osoba i višedimenzionalno biće”.

Tinina životna priča iznjedrila je biografski film iz 1993. pod naslovom What’s Love Got To Do With It, koji je Angeli Bassett donio nominaciju za Oscara za ulogu glazbene zvijezde, kao i scenski hit,  mjuzikl naziva Tina: Mjuzikl.

Također je bila tema HBO-ovog dokumentarca Tina 2021.

U intervjuu za južnoafričko izdanje časopisa Marie Claire iz 2018., Turner je rekla: “Ljudi misle da je moj život bio težak, ali ja mislim da je to bilo prekrasno putovanje. Što si stariji, to više shvaćaš da nije stvar u tome što se dogodilo, nego kako se nosiš s tim.”

Tina Turner nastupila je dva puta samostalno u Hrvatskoj – 1979. je održala koncert u zagrebačkom Domu sportova, a 1990. na stadionu u Velikoj Gorici.

Objava VIDEO Preminula je glazbena legenda Tina Turner, Veliku Goricu posjetila je 1990. godine pojavila se prvi puta na V'Gradu.