Prijava

Vaša prijava

Vatrogasci i Velikogoričani ponovno kao jedno, posjetite Dan otvorenih vrata JVP Velike Gorice i Firecombat

['2. memorijal za ivana galekovića galea', 'dani otvorenih vrata', 'fire combat', 'firecombat', 'firecombat plamen turopolja', 'Javna vatrogasna postrojba Grada Velike Gorice', 'javna vatrogasna postrojba velika gorica', 'jvp vg', 'memorijal ivan galeković gale', 'vatrogasci', 'velikogorički vatrogasci']

U subotu, 3. lipnja, povodom Dana otvorenih vrata te V. Firecombata:”Plamen Turopolja” i II. Memorijala Ivana Galekovića – Galea, u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Velika Gorica ponovno će se okupiti velik broj sugrađana i posjetitelja svih uzrasta koji će imati priliku upoznati velikogoričke vatrogasce, vidjeti što oni rade, gdje se nalaze te što obuhvaća njihova svakodnevica.

S početkom u 10 sati, u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Velika Gorica, na adresi Zagrebačka 3, čekaju vas vatrogasci koji za svoje velike i male sugrađane otvaraju vrata i pripremaju brojne aktivnosti i zanimljivosti.

Dan otvorenih vrata uz Spidermana, vatrogasnu spusnicu, psa tragača

Kao i prošle godine, program će biti baziran na igrama za djecu u obliku malog Firecombat poligona, a ovogodišnje aktivnosti za djecu bit će obogaćene novim aktivnostima kao što je vatrogasna spusnica te prikaz vježbe s potražnim psom.

U svakom posjetu našoj vatrogasnoj postrojbi mnogi gledaju gdje je vatrogasna spusnica, stoga smo ove godine povodom Dana otvorenih vrata odlučili pripremiti dječju vatrogasnu spusnicu od 1,20 metara visine, pojašnjava nam zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica Ivica Maceković te dodaje kako djeca mogu očekivati brojne aktivnosti koje će ih sigurno oduševiti.

Cilj otvorenih vrata je zainteresirati mlade vatrogasce na području Velike Gorice i okolice te uključiti sugrađane, ali i djecu, u vatrogastvo. Posjetitelji će imati priliku vidjeti što vatrogasci rade, opremu s kojom barataju, način na koji rade te gdje se oni nalaze. Ovom prilikom zapovjednik JVP Velike Gorice Ivica Maceković podsjetio je kako vatrogasci tijekom cijele godine surađuju s djecom te organiziraju razne aktivnosti u kojima se djeca iz vrtića i škola imaju priliku upoznati s vatrogastvom na području Velike Gorice i okolice.

Naravno ni ove godine nećemo izostaviti našeg velikogoričkog Spidermana koji će se družiti s djecom, a uz njega, program donosi bojanke, vatrogasne igre te poklone za djecu, dodaje Maceković.

Vatrogasac JVP-a Velika Gorica i voditelj natjecanja Firecombat Mario Lendarić pojasnio nam je kako je glavni cilj ova dva događaja animirati djecu kroz upoznavanje velikogoričkog vatrogastva.

Danima otvorenih vrata želimo našim sugrađanima približiti našu struku, ali i općenito ih upoznati s vatrogascima. Bilo je zaista mnogo građana koji su prolazili Velikom Goricom, a nisu znali gdje se nalazi Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica, stoga smo to ovakvim aktivnostima odlučili promijeniti, govori nam Mario Lendarić.

V. Firecombat “Plamen Turopolja” je ujedno II. Memorijal Ivan Galeković – Gale

Uz Dane otvorenih vrata, već tradicionalno, po peti put, organizira se popularno natjecanje vatrogasnih grupa – Firecombat „Plamen Turopolja“. Najtežih dvije minute vatrogastva ponovno imaju memorijalni karakter, a vatrogasci pozivaju sve zainteresirane da se prijave na natjecanje i dođu pogledati “II. memorijal Ivana Galekovića – Galea”.

Firecombat je zahtjevno vatrogasno natjecanje, no posebno zadovoljstvo nam je vidjeti odaziv  najmanjih sugrađana koji se rado okušaju u dječjem firecombat poligonu. Natjecanje će po peti put okupiti vatrogasce koji nam dolaze i iz susjednih država, stoga je ovo ujedno i međunarodno natjecanje, govori nam organizator i voditelj natjecanja Mario Lendarić.

Natjecanje vatrogasnih grupa također, kao i Dani otvorenih vrata, počinje u 10 sati, a ono obuhvaća natjecanje vatrogasaca i prolazak poligona u što kraćem vremenu, uz što manje grešaka. Za tri najbolje skupine osigurane su nagrade, a vatrogasci se mogu prijaviti do 1. lipnja putem maila: fire.combat@jvp-velikagorica.hr. Uz zahtjevnost poligona, vatrogasci koji sudjeluju u vježbi kompletno su obučeni u osobnu vatrogasnu opremu koja teži do 23 kilograma.

U spomen na tragično preminulog vatrogasca velikogoričke JVP Ivana Galekovića, koji stradao pri intervenciji u srpnju 2019. godine, na ulazu u zgradu JVP-a prošle godine je otkriven njegov mural, a Dani otvorenih vrata te vatrogasno natjecanje Firecombat “Plamen Turopolja” tada su okupili nekoliko stotina sugrađana svih uzrasta.

Ove godine, u još većem kapacitetu, pripremaju se neviđene zanimljivosti i atrakcije, stoga ne razmišljajte puno i posjetite naše velikogoričke vatrogasce u subotu, 3. lipnja na adresi Zagrebačka 3!

Objava Vatrogasci i Velikogoričani ponovno kao jedno, posjetite Dan otvorenih vrata JVP Velike Gorice i Firecombat pojavila se prvi puta na V'Gradu.