Prijava

Vaša prijava

Miris najfinije kotlovine i odlična atmosfera prevladali Šćitarjevom, prvi “Mini gastro” oduševio posjetitelje

['Društvo žena Šćitarjevo', 'gastro', 'humanitarni gastro', 'mini gastro šćitarjevo', 'prvi mini gastro šćitarjevo']

Pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Velika Gorica Društvo žena Šćitarjevo po prvi put u svojem kraju organizira prvi humanitarni “Mini gastro u Šćitarjevu” koji je od jutarnjih sati okupio čak 22 ekipe u pripremi najbolje kotlovine. No uz konkretnu hranu, to je obilje ukusnih domaćih kolača te raznoraznih proizvoda naših lokalnih OPG-ova. U slučaju lošeg vremena, neće biti problema, jer je cijela lokacija manifestacije prebačena ispod šatora kod nogometnog igrališta NK Mladost Obrezina.

Direktorica Turističke zajednica grada Velike Gorice Maja Toth kazala je kako je iznimno ponosna na organizaciju i inicijativu Društva žena Šćitarjevo te je dodala kako joj je veliko zadovoljstvo primijetiti sve veći broj događanja u ruralnim sredinama.

-Za našu Veliku Goricu sva urbana i ruralna događanja iznimno su važna. Ovakva manifestacija, kao i sve slične ovoj, pokazuju mnoštvo tvoga po čemu je naš kraj poseban i drugačiji od drugih, govori nam Toth.

Predsjednica Društva Željka Sviličić nam je pojasnila kako je do zadnje trenutka bilo neizvjesno što točno će biti s cijelom organizacijom jer se vrijeme pokvarilo, međutim nabavljen je šator, a sve natjecateljske ekipe, uz mnogo dobre volje, odazvale su se na manifestaciju.

Za tri najbolje ekipe osigurane su nagrade, no s obzirom na to da je ovo prva ovakva manifestacija u Šćitarjevu, riječ je o simboličnim nagradama. Glavni cilj ovog događaja je pokrenuti i održati predivnu tradiciju, dobro se zabaviti te prikupiti za obitelj u potrebi s područja Šćitarjeva.

– Pojedine grupe odredile su da će sva prikupljena sredstva donirati svojim sumještanima u potrebi, dok su neki odlučili donirati dio od prodaje, što je za svaku pohvalu, govori nam predsjednica Društva žena Šćitarjevo Željka Sviličić.

Predsjednica Vijeća Mjesnog odbora Šćitarjevo Marijana Peher dodaje kako je ovakva manifestacija, uz sve ostale koje se aktivno organiziraju iz godine u godinu, predivna incijativa koja predstavlja domaće i tradicionalno.

-Ovako se družimo i na obiteljskim druženjima, doma, uz kotlovinu, stoga mi je drago da je upravo to preraslo u jednu manifestaciju. Iznimno sam sretna i zadovoljna organizacijom Društva žena, a svoj doprinos kao mjesni odbor dali smo u osiguranju šatora, govori nam Peher koja također sudjeluje u natjecanju u ekipi “Ranč Posavina”.

U 15 sati slijedi glazbeni program Grupe Sjaj te nastupi plesnih skupina Barbara i Vegasice.

Na prvom mini gastru brojni lokalni OPG-ovi predstavljaju svoje proizvode pa se tako na štandovima posjetitelji mogu uvjeriti u kvalitetu proizvoda OPG-ova Robić, Bedeković, Ana Kovačić, Elizabeta Kelečić, Polančec, Jagatić, ali moći ćete probati i kupiti delikatese Udruge vinara, Udruge žena Kozjača, dok će Verica Markulin prezentira nakit, kolekcionar Mario Turčin svoju unikatnu kolekciju, a Mirela Ilenić prodavat će kozmetiku.

 

Objava Miris najfinije kotlovine i odlična atmosfera prevladali Šćitarjevom, prvi “Mini gastro” oduševio posjetitelje pojavila se prvi puta na V'Gradu.