Prijava

Vaša prijava

Velikogorički vlč. Matej Zakanj ispričao nam je kada se javila ljubav prema Bogu te poziva na svoju mladu misu

['crkva navještenje bdm', 'matej zakanj', 'mlada misa', 'velečasni matej zakanj', 'župa Navještenja Blažene Djevice Marije']

U župi Navještenja Blažene Djevice Marije, nakon punih 20 godina, ponovno se slavi mlada misa koju će služiti mladomisnik i Velikogoričanin vlč. Matej Zakanj u nedjelju 11. lipnja u 10 sati u župnoj crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije. Na misi će propovijedati vicekancelar pri Nadbiskupskom duhovnom stolu u Zagrebu, Dario Kral, a u tijeku je trodnevnica.

Drugi dan trodnevnica bit će danas, u 18:30 sati, svetu misu predslavit će Matejev ujak, Duje Kurtović, župnik župe Svetog Franje Ksaverskog u Karlovcu, dok će treća misa biti u subotu, 10. lipnja u 19:30 sati u službi velečasnog Ivana Vučaka, župnika župe Presvetog Trojstva u Krašiću.

Zagrebačka nadbiskupija

Uoči mlade mise u župi Navještenja mladomisnik Matej Zakanj osobno je poslao poziv svim vjernicima da mu se pridruže na njegovoj mladoj misi:

Draga braćo i sestre, dragi vjernici, pozivam vas na svoju mladu misu, 11. lipnja u župnoj crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije. To je naša najstarija crkva, nama Velikogoričanima jako draga, a zadnja mlada misa u njoj je bila prije 20 godina. Bilo bi mi jako draga da vas sve vidim na svojoj prvoj mladoj misi, kazao je Zakanj i dodao kako je to vrhunac jednog životnog puta koji je iza njega.

Matej Zakanj inače je rođeni Velikogoričanin koji dolazi iz katoličke vjerničke obitelji, a školu je  pohađao u Osnovnoj školi Jurja Habdelića, koji je također bio svećenik, isusovac i hrvatski pisac. Matej dolazi iz Župe Navještenja Blažene Djevice Marije, u kojoj će i služiti svoju mladu misu, a župu smatra najljepšom župom na svijetu.

Zagrebačka nadbiskupija

Veselim se što ću tu svetu misu proslaviti sa svojim župljanima i obitelji, a kako sam rekao da je to vrhunac jednog dijela mojeg života, tako je ujedno to i početak mojeg svećeničkog života i svega onoga što me čeka kao svećenika, dodaje velečasni Zakanj.

Velečasni Matej ispričao nam je kako se razvila ljubav prema svećeništvu i bogu, a pojasnio nam je i kako je s prijateljima u župi Navještenja BDM pohađao vjeronauke za prvu pričest i krizmu, a kasnije se pridružio zajednici srednjoškolaca i mladih.

Dolazim iz obitelji kojoj je vjerna iznimno važna. Još kao dječak učio sam na primjerima roditelja, baka i djedova, kako moliti i kako živjeti, stoga sama srž ljubavi prema svećeništvu i vjeri dolazi još od mladih dana, govori nam velečasni Zakanj.

Mladomisničko geslo Mateja Zakanja, govori nam, “Bog hoće da se svi ljudi spase i dođu do spoznanja istine“, i dodaje kako je upravo to geslo odabrao zbog težine svojeg značenja za svakog čovjeka i dodaje kako istine nema, osim u Bogu.

Nakon mlade mise Matej Zakanj još neko vrijeme ostaje u Velikoj Gorici na raspolaganju župniku, a nakon toga sredinom kolovoza dobit će novu službu.

 

Objava Velikogorički vlč. Matej Zakanj ispričao nam je kada se javila ljubav prema Bogu te poziva na svoju mladu misu pojavila se prvi puta na V'Gradu.