Prijava

Vaša prijava

Nogometni kamp u Velikoj Gorici sve je bliže, Vlada je službeno darovala zemljište HNS-u

[]

Jutros su svečano, u prostorima hotela Garden Hill u Velikoj Gorici, uz prigodnu ceremoniju potpisani ugovori kojima Vlada RH daruje zemljište Hrvatskom nogometnom savezu za izgradnju kampa HNS-a na području grada Velike Gorice.

Ugovore su potpisali predsjednik HNS-a Marijan Kustić te premijer Andrej Plenković, nakon što je Vlada 19. svibnja na sjednici darovala je zemljište Hrvatskom nogometnom savezu za kamp u Velikoj Gorici. Na svečanosti su, uz predstavnike Vlade i saveza bili nazočni i gradonačelnik Krešimir Ačkar te njegovi suradnici.

– Nogometni kamp težnja je i čežnja svih nas u savezu već 20 godina, sad se kreće. Rekao sam da ne želim raditi nikakve kamene temeljce, nego korak po korak, danas je velik iskorak. Hvala, predsjedniče Vlade, što ste pokazali spremnost za gradnju nogometnog kampa i tako prepoznali važnost hrvatske reprezentacije i naših klubova. Definitivno to zaslužujemo, kazao je Kustić.

– Čestitam reprezentaciji na sjajnom rezultatu u Ligi nacija koji se nadovezuje na treće mjesto na Svjetskom prvenstvu, to stavlja hrvatski nogomet u vrh svijeta. Nogomet je ovo zaslužio, 1450 klubova sa 126.000 nogometašica i nogometaša govore o tome koliko je ovo važno za Hrvatsku, poručio je na današnjem potpisivanju ugovora ministar graditeljstva Branko Bačić

Podsjetimo, u Velikoj Gorici gradit će se HNS-ov nogometni kamp na zemljištu veličine 92.013 kvadrata, u vrijednosti od 4,22 milijuna eura, koju je Gradsko vijeće Velike Gorice početkom svibnja prenamijenilo u zonu sporta i rekreacije, a time ujedno otklonilo posljednju prepreku za izgradnju nogometnog kampa.

Projekt u vrijednosti od 15 milijuna eura bi, prema uputama HNS-a, trebao biti realiziran u sljedećih pet godina od dana sklapanja ugovora, no očekuje se kako će cijeli nogometni kamp osvanuti kroz narednih godinu, dvije.

Novim nogometnim kampom, uz četiri nogometna terena i onaj glavni s do 3000 sjedećih mjesta, dobit će se nova atletska staza, sportska ambulanta, restoran, teretana te nove dvorane koji bi koristile i rukometna, odbojkaška i košarkaška reprezentacija.

 

 

Objava Nogometni kamp u Velikoj Gorici sve je bliže, Vlada je službeno darovala zemljište HNS-u pojavila se prvi puta na V'Gradu.