Prijava

Vaša prijava

Radovi na nadvožnjaku Velika Mlaka trebali bi završiti do listopada ove godine

[]

Prije malo više od tjedan dana, na nadvožnjaku Velika Mlaka počeli su radovi. Prvobitno, koridor za prolazak pješaka i biciklista nije bio osiguran, no na inicijativu Grada Velike Gorice, od jučer je osiguran dio staze kojom se mogu kretati pješaci i biciklisti u smjeru Velika Gorica – Velika Mlaka i obrnuto.

Izvođač radova sanacije je tvrtka HIDROSTRES d.o.o. Zagreb, a stručni nadzor obavlja tvrtka GEOTEST d.o.o. Zagreb. Ugovorena vrijednost radova iznosi 415.000,00 eura s PDV-om.

Opis ugovorenih radova na sanaciji nadvožnjaka:

  • privremena regulacija prometa (promet se preusmjerava na jugozapadni nadvožnjak koji je saniran 2022. g.)
  • Radovi se izvode na gornjem i donjem ustroju nadvožnjaka, Na gornjem ustroju skida se asfaltni zastor i rubnjaci, zaštitne ograde, hidrodinamički se skida oštećeni beton, čisti i dodaje nova armatura, injektiraju se pukotine, reprofiliraju betonske plohe, radi se nova zaštitna hidroizolacija, postavljaju se novi rubnjaci, radi novi asfaltni zastor i nove zaštitne ograde
  • Na donjem ustroju se hidrodinamički skida oštećeni beton, čisti i dodaje nova armatura, injektiraju pukotine, reprofiliraju betonske plohe, radi se zaštita površina betona i premazuje zaštitnom bojom

Radovi su započeli početkom srpnja, a prema ugovoru trebaju se završiti u roku od 120 dana, odnosno do kraja listopada ove godinenavode iz Grada Velike Gorice.

Objava Radovi na nadvožnjaku Velika Mlaka trebali bi završiti do listopada ove godine pojavila se prvi puta na V'Gradu.