Prijava

Vaša prijava

Vikend rekorder (64) priveden sa 1,57 promila, pijan za volanom prouzročio prometnu u Velikoj Mlaki

['nadzor prometa', 'policija', 'pp velika gorica', 'vikend akcija']

Tijekom vikenda, od 21. do 24. srpnja provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“, na području policijske postaje Velika Gorica. Tom prilikom gorička policija utvrdila je osam ciljanih prekršaja:

  • 1 prekršaja vožnje vozilom pod utjecajem alkohola
  • 3 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom
  • 2 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje
  • 2 prekršaj nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje
  • 1 prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom

Za vrijeme provođenja vikend akcije dogodile su se i četiri prometne nesreće, od kojih jedna s lakše ozlijeđenom osobom.

Također je utvrđeno i šest ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 14 prometnih prekršaja, dok je najveća koncentracija alkohola zabilježena kod 64-godišnjaka zaustavljenog u Velikoj Mlaki.

U subotu, 22. srpnja u 17,30 sati, muškarac starosti 64 godine, upravljao je osobnim vozilom krećući se Zagrebačkom cestom u mjestu Velika Mlaka. Dolaskom do raskrižja sa Ul. Nikole Kramarića sudjelovao je kao okrivljeni u prometnoj nesreći s materijalnom štetom, sudar s drugim vozilom. Prilikom očevida utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,57 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg, navode iz policije te dodaju kako je vozač uhićen i smješten u prostorije za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

 

 

Objava Vikend rekorder (64) priveden sa 1,57 promila, pijan za volanom prouzročio prometnu u Velikoj Mlaki pojavila se prvi puta na V'Gradu.