Prijava

Vaša prijava

Gradi se novi parking u Kolarevoj – veliko olakšanje za stanare i korisnike vrtića

[]

Stanari Kolareve ulice uskoro će dobiti novo parkiralište, u neposrednoj blizini stambenih zgrada, kao i vrtića te Umjetničke škole Franje Lučića. Nedavno je počela izgradnja parkirnih mjesta koja će zamijeniti dosadašnju zelenu površinu, a prema planu, stanari bi trebali dobiti 27 parkirnih mjesta. Uz jedno invalidsko mjesto, bit će prilagođena i prometna signalizacija što će znatno doprinijeti rješenju problema stanara kada je pronalazak slobodnog parkinga u pitanju.

Naime, parking nije na korištenje samo stanarima već i roditeljima koji djecu vode u vrtić, te učenicima glazbene škole, a već je nekoliko puta bilo riječi o problemu nepropisnog parkiranja za kojim brojni sugrađani “posežu” u brzini ne bi li ostavili dijete u vrtiću ili obavili nešto “nabrzaka”.

Podsjetimo, dio Ulice Slavka Kolara (od kbr 19-23) te parking na tom potezu, u neposrednoj blizini budućeg parkinga, obnovljen je krajem lipnja, a vrijednost radova bila je 44.597,10 eura s PDV-om. Za obnovu parkirališta na tom potezu vrijednost radova bila je 14.862,45 eura s PDV-om, a troškovnikom je obuhvaćeno asfaltiranje parkirališta u duljini 107 metara i širini 5,05 metara, a proširenje parkirališta uslijedit će nastavnim radovima.

Objava Gradi se novi parking u Kolarevoj – veliko olakšanje za stanare i korisnike vrtića pojavila se prvi puta na V'Gradu.