Prijava

Vaša prijava

“Iskustvo koje nema cijenu” – hodočasnici doručkovali u Ščitarjevu pa nastavili dug put prema Mariji Bistrici

[]

Tradicionalan doručak u Ščitarjevu i ove godine neumorno se pripremao tijekom cijele godine, a posljednjih tjedana dana u punom intenzitetu. Kako bi se osigurale zaista velike količine hrane i pića (više o tome pročitajte ovdje), neumorni mještani Ščitarjeva, zajedno s brojnim udrugama, sponzorima, KUD-ovima, DVD-ovima od jutra su ispred crkve sv. Martina punili i postavljali poslužne punktove.

Gotovo dvije tisuće hodočasnika, nakon polaska ispred Župe NBDM, točno u 5 sati, krenuli su put Ščitarjeva, gdje su na kratko stali i okrijepili se. Iz prve ruke, od hodočasnika jutros saznajemo kako dobre volje ne nedostaje te kako su sigurni da će vedri biti do samoga kraja, do svetišta Marije Bistrice gdje će u 18 biti služena i sveta misa.

Među hodočasnicima bio je i gradonačelnik Krešimir Ačkar koji nam je otkrio kako mu je ovo već treće hodočašće, ali zasigurno ne i zadnje. Pojasnio nam je što njemu hodočašće predstavlja:

– Tradicionalno hodočašće, već 32. po redu, u znak zahvale Majci Božjoj Bistričkoj da na sočuva u ovim nesigurnim vremenima. Vidjeli smo u vremenu koje je iza nas, da smo stalno pod prijetnjom oluja i nevremena, no Velika Gorica je unatoč svemu tome prošla neokrznuto, a sada ćemo se na tome zahvaliti Majci Božjoj Bistričkoj. Prošle godine bilo je prekrasno, a ove godine posebno mi je drago što se vleik broj sugrađana ponovno okupio, govori nam gradonačelnik Ačkar.

Kako nam pojašnjava jutros predsjednica Mjesnog odobora Ščitarjevo Marijana Peher ove godine mnogi su već uhodaniji, a iz godine u godinu organizacija ide sve brže i bolje. Također, ove godine broji još više uključenih donatora, mještana i udruga no što je to bilo lani, a vjeruje da će suradnja sa svima njima ostati trajna.

Predsjednica Mjesnog odobora Ščitarjevo Marijana Peher ovom prilikom još jednom je zahvalila svima koji su se uključili u ovaj jedinstveni događaj u kojem je imala priliku sudjelovati po drugi put. Ponos i ljubav ono su što ovaj događaj iz godine u godinu čine posebnim, a ovom prilikom još jednom je uputila veliku zahvalu svima uključenima:

Zahvala gradonačelniku Krešimiru Ačkaru i Gradu na pokroviteljstvu i podršci, gradskim službama VG Komunalac, VG Čistoća i VG vodoopskrba, župniku naše župe Sv. Martin biskup velečasnom Stjepanu Tenšek, ravnatelju OŠ Šćitarjevo Mariu Iviću; sponzorima – Klara, Anamaria kava,Cedekap i Kolači Martinec; članovima MO Šćitarjevo, MO Kosnica, MO Črnkovec, MO Lekneno-Trnje, MO
Bapće i MO Selnica; udrugama koje su srce našeg kraja i odradili su najveći posao veliko hvala na pomoći oko organizacije i donacijama – Udruga umirovljenika VG sa svim podružnicama, a posebno hvala podružnicama Šćitarjevo, Staro Čiće, Gradoći, Donja Lomnica i Mraclin, DVD Šćitarjevo, KUD Šćitarjevo, Društvo žena Šćitarjevo, NK Mladost Obrezina, Lovačko društvo Šljuka, Sportska udruga Črnkovec, Turopoljska tradicija Kosnica, Udruga Mali prijatelji, DVD Kosnica, Žene Črnkovec, Opg Ivančić, Opg Abramović, Opg Opetuk, Ranč Posavina- Opg Peher. Hvala svim mještanima i ostalima koji su na bilo koji način pomogli da nastavimo tradiciju i prenesemo ju na sljedeće generacije. Hvala svima od srca!

Objava “Iskustvo koje nema cijenu” – hodočasnici doručkovali u Ščitarjevu pa nastavili dug put prema Mariji Bistrici pojavila se prvi puta na V'Gradu.


Upisnica i privola za obradu osobnih podataka

Mraclin uvjerljivo do tri boda iz Vukovine