Prijava

Vaša prijava

DŽ Buševec već četvrtu godinu zaredom ususret početku školske godine potpomaže sedmeročlanu obitelj

[]

Velika srca članica Društva žena Buševec i ovog puta pokazuju svoju volju i želju za humanitarnim djelovanjem i pružanjem pomoći obiteljima i djeci u potrebi. Dolaskom nove školske godine, mnoga djeca pripremaju se za odlazak u školske klupe kupovinom školskog pribora i nove odjeće, no nažalost, nema svaka obitelj jednake mogućnosti za opremanjem svoje djece.

Društvo žena Buševec već četvrtu godinu za redom, ususret početku školske godine, pomaže sedmeročlanoj obitelji iz okolice Velike Gorice opremanjem i kupovinom odjeće, a predivnu gestu učinile su i ovih dana.

Svake godine kupujemo odjeću i cipelice, no ove godine nas je obitelj zamolila samo, ako možemo, da im kupimo nove tenisice. Obitelj ima petero djece u potrebi, odnosno svih pet ima poteškoće u razvoju zbog čega im je funkcioniranje u svakodnevnici iznimno otežano. Mi smo odlučile, barem na ovaj način, toj djeci i obitelji olakšati život pa si tako damo truda i opremimo djecu pred početak školske godine, govori nam predsjednica Društva Lidija Rožić i dodaje kako obitelj nije izostavljena ni za blagdane jer svaki Božić i Uskrs redovito šalju prikladne paketiće.

Njega i briga koja ne poznaje granice

Osim te humanitarne akcije, Društvo žena Buševec potpomoglo je i roditeljima s posebnim potrebama koji su nedavno dobili novorođenče. U tu akciju uključili su se i sugrađani koji su donirali odjeću, higijenske potrepštine i igračke.

Kada smo posjetile buduće roditelje, shvatile smo da novorođenče, kada dođe na svijet, neće imati u što obući. Zbog toga smo odlučile prikupiti odjeću i obuću za dijete, a brojni sugrađani donirali su i hranu i higijenske potrepštine. Osim toga što su oba roditelja s posebnim potrebama, užasno mi je teško i to što nemaju novaca. Ostat ćemo i dalje uz njih i pomoći im u daljnjem životu, govori nam Lidija Rožić.

Objava DŽ Buševec već četvrtu godinu zaredom ususret početku školske godine potpomaže sedmeročlanu obitelj pojavila se prvi puta na V'Gradu.