Prijava

Vaša prijava

Susret s vilama odgođen zbog vremena, Perunfest najavljuje novi spektakl u listopadu

['perunfest']

Organizator Perunfesta, Muzeja Turopolja, u suradnji sa Zdenkom Bašićem, umjetničkim direktorom, ipak je primoran odgoditi Perunfest koji se trebao održati 23. rujna 2023. godine zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih prilika.

“Naš veseli i poučni festival o nematerijalnoj kulturnoj baštini svake godine okuplja tisuće posjetitelja. Stoga molimo našu vjernu, ali i novu publiku za razumijevanje. Obavještavamo vas da će se Perunfest održati u novom terminu – 14. listopada 2023. godine od 12 do 23 sata u predivnom ambijentu kurije Modić Bedeković u Donjoj Lomnici”, navode organizatori u priopćenju.

Ovogodišnja tema Perunfesta su vile. To su bića, oblikom slična ljudima, snagom i stasom. Iako su katkad bili viši rastom, imali su svoje specifične običaje odijevanja i življenja, koji su bili potpuno različiti od ljudskih. Spominju se kao ljudska braća kojima je noć pripadala, dok je ljudima pripadao dan. Bili su čvrsti i snažni kao ljudi, ali s nadljudskim sposobnostima, poput mogućnosti da se “sakriju” i nestanu te da se “pokažu” odabranim osobama.

“Znamo koliko se mnogi od vas veselili ovom događaju. Vjerujte nam, radimo sve da ispunimo naše obećanje o danu punom čarobnih trenutaka, pružajući posjetiteljima priliku da uživaju u nezaboravnim iskustvima”, zaključuju i mole sve za razumijevanje.

 

Objava Susret s vilama odgođen zbog vremena, Perunfest najavljuje novi spektakl u listopadu pojavila se prvi puta na V'Gradu.