Prijava

Vaša prijava

U nedjelju se obilježava “Miholje na Kozjače”, proslava zaštitnika mjesta i Dana mjesnog odbora

[]

U mjesnom odboru Kozjača ovogodišnje svečanosti obilježavaju povijesne rezultate postignute tijekom godine. Ponosni su na asfaltiranje spojne ceste Novo brdo Kozjača dužine 600 metara, financiranu sredstvima grada, kao i na 2 km cesta financiranih iz EU fondova. Trenutno je u tijeku postupak nabave sanacije društvenog doma, koji će se financirati iz EU sredstava u iznosu od približno 90.000 EUR.

Pored infrastrukturnih postignuća, Mjesni odbor Kozjača bio je domaćin MNL Vukomeričke gorice i organizirao je razne komunalne aktivnosti poput košnje trave i uređenja okoliša. Ovogodišnja proslava i blagdan sv. Mihovila također je bila dio njihovih aktivnosti.

Na svečanoj sjednici, koja će se održati u nedjelju, 1. listopada s početkom u 13 sati, obratit će se gradonačelnik grada Velike Gorice, gospodin Krešimir Ačkar. Poseban trenutak bit će i nastup Folklornog ansambla Šiljakovina, osnovanog 1996. godine, koji se s ponosom može pohvaliti svojim bogatstvom kulturne raznolikosti i brojnim nastupima u zemlji i inozemstvu.

Badelovi manikeni

Dan će započeti humanitarnim malonogometnim turnirom u 9 sati, u čast pokojnih članova malonogometnog kluba Kozjača. U 11 sati održat će se koncelebrirana Sv. Misa koju predvodi pater Stjepan Ivan Horvat uz domaćeg župnika Vlč. Hrvoja Zovka. Nakon mise, u 12:30 sati uslijedit će povorka od kapele do igrališta. U 14 sati planirana je revijalna utakmica malonogometnog kluba Kozjača, a svečanost će završiti prigodnim domjenkom i nastavkom turnira u 15 sati.

Zahvaljujući Gradu Velikoj Gorici, pročelniku za mjesnu samoupravu, gospodinu Bačurinu, i svim sudionicima, ovaj dan obećava postati nezaboravan događaj u zajednici. Mjesni odbor Kozjača poziva sve mještane i posjetitelje da se pridruže proslavi i zajedno obilježe ovaj poseban dan.

Objava U nedjelju se obilježava “Miholje na Kozjače”, proslava zaštitnika mjesta i Dana mjesnog odbora pojavila se prvi puta na V'Gradu.