Prijava

Vaša prijava

Izdano upozorenje za jedno velikogoričko naselje, voda nije ispravna za korištenje

[]

Sukladno odredbi članka 26. Zakona o vodi za ljudsku potrošnju („Narodne novine“ broj 56/13, 64/15, 104/17, 115/18 i 16/20) obavještavaju se mještani naselja:

  • Kostanjevec koji koriste lokalni vodovod Kostanjevec Podvrški da voda iz istog nije ispravna za korištenje

Dana 22. rujna 2023. u svrhu monitoringa vode za ljudsku potrošnju uzet je uzorak vode iz lokalnog vodovoda  Kostanjevec Podvrškiu naselju Kostanjevec, lokalnog vodovoda  Lešće – Otruševec u naselju Otruševec i lokalnog vodovoda  Lešće – Otruševec u naselju Otruševec.

Temeljem Zakona o vodi za ljudsku potrošnju uzorak prema ispitivanim parametrima zbog bakteriološkog onečišćenja NIJE SUKLADAN Pravilniku o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnosti javne vodoopskrbe („Narodne novine“ broj 125/17 i 39/20).

Korištenje takve vode za piće, pripremu jela, za osobnu higijenu predstavlja rizik za ljudsko zdravlje. Preporuka je prokuhavanje vode namijenjene piću kroz najmanje 3 minute i čuvanje takve vode na hladnome, u čistim i dezinficiranim posudama.

Druga dva naselja na širem području Zagrebačke županije za koja vrijedi ova obavijest su sljedeća:

  • Otruševec koji koriste lokalni vodovod Lešće – Otruševec da voda iz istog nije ispravna za korištenje
  • Velika Jazbina koji koriste lokalni vodovod Velika Jazbina da voda iz istog nije ispravna za korištenje

Objava Izdano upozorenje za jedno velikogoričko naselje, voda nije ispravna za korištenje pojavila se prvi puta na V'Gradu.