Prijava

Vaša prijava

Ove jeseni špica je ‘na Gorice’!

['dječji gastro', 'gastro turopolja', 'Petek na Gorice', 'Tjedan rstorana']

Nikada bogatiji program događanja u organizaciji Turističke zajednice Velike Gorice očekuje Goričane ovog listopada!

Manifestacija Petek na Gorice, koja je proizašla iz starog običaja sajmovanja, u modernijoj verziji oduševila je Velikogoričane koji svakog prvog petka u mjesecu kod Muzeja Turopolja imaju prilike družiti se, kušati i kupiti proizvode iz bogate gastro ponude domaćih OPG-ova, ali i ‘ponoviti se’ s nekom unikatnom rukotvorinom koje izrađuju vrijedni obrti i društva žena.

Još bogatija ponuda kultnog Petka na Gorice

Ovog petka, 6. listopada, posjetitelje očekuje raznovrsna ponuda lokalnih OPG-ova, ART placa, a novina su radionice u organizaciji Ljekarni Zagrebačke županije pa će tako biti za svakog ponešto!

U klopu Mljac placa moći će se degustirati i kupiti proizvodi OPG-a Gordane Brozović, Društva žena Anđela, štruklice naše Turopoljke Ivane Belošević, Turopoljske pivovare, Mlina Pukanić, sir s OPG-a Kolarić, vrijedne žene Kluba žena Pokupsko pripremit će domaće licitare i kekse, dok će Buševčice skuhati gulaš.

U sklopu Art placa svoje će rukotvorine i suvenire izložiti Obrt Megy design, Obrt Amalija, Obrt Mogut, OPG  Benjamin, MartArt – Turopolka, Stellart te Društvo žena Novo Čiče.

Petek na Gorice ugostit će i poseban kulturni događaj – Festival izvedbenih umjetnosti Oglede u sklopu kojeg će od 10 do 12 sati biti organizirano slikanje portreta ‘Lica Velike Gorice’, u 11 sati moći će se pogledati pokretna teretna instalacija ‘Teret nasljeđa’, a u večernjem terminu, u 19 sati održat će se predstava ‘Generacija X.Y.Z.’ u organizaciji Teatra Cirkus punkt.

Ljekarne Zagrebačke županije održat će zdravstvene radionice, uz Veravi ćete imati priliku naučiti vesti, a bit će i veliki kutak za ‘male’ – radionica ‘Izradi osobnu iskaznicu grada’ za osnovnoškolce, likovna radionica Paint&juice by DADAart te radionica za velike i male filateliste. U sklopu Centra za djecu, mlade i obitelj organiziran će biti i kreativni kutak uz edukativne igre.

Također, u sklopu Petka bit će i najavljeni ovogodišnji Gastro Turopolja te Tjedan restorana prilikom kojeg čega će se od 16 sati moći kušati delicije Pivnice Turopolje, Bistro & Pizzerie PapaMo, restorana Grof te restorana Modena.

Zanimljivo posjetiteljima će svakako biti i paljenje rakije kak’ su to radili naši stari u izvedbi članova KUD-a Dučec iz Mraclina. Moći će se i degustirati vino članova Udruge vinogradara i vinara ‘Grozd’.

Foto: TZVG

Gastro tjedan u velikogoričkim restoranima

Od 6. do 15.10. ne propustite kušati raznolike i najfinije turopoljske specijalitete za vrijeme trajanja Gastro tjedna u velikogoričkim restoranima – najukusnijeg tjedna u godini. Sudjeluju Stari podrum, Hayat grill & bar, Bistro Babriga, Grof, Fork, Mon ami, Phoenix, Chop Old House, Modena, Pivnica Turopolje, 268 Burgers & Pizza te PapaMo.

Pred nama je i tradicionalna jesenska manifestacija ‘za prste polizati’ – Gastro Turopolja!

Ove godine u sklopu Gastra održat će se 11. Velikogorički dani meda, 5. Gospodarski sajam te 2. Festival ekološke poljoprivrede Zagrebačke županije.

Već tradicionalno gastroljupci s nestrpljenjem čekaju listopad – mjesec koji je u Velikoj Gorici u znaku Gastro Turopolja, manifestacije koja se ove godine održava 22. put, a prethodi mu – Dječji Gastro!

U petak, 13. listopada, otvaranje 2. Festivala ekološke poljoprivrede Zagrebačke županije VOLIM EKO te od 17 do 19 sati radionica roštilja – BBQ Masterclass uz koju ćete imati prilike doznati sve o roštiljanju, ali i onome što dobrome roštilju prethodi – pripremi mesa. Radionica će se održati uz vodstvo Davora Šuškovića, roštilj majstora i vlasnik BBQ Hot Yarda, a prijave kreću od ponedjeljka, o čemu ćemo dodatno izvijestiti.

Na ovogodišnjem Festivalu ekološke poljoprivrede predstavit će se 11 ekoloških proizvođača s područja Zagrebačke županije čije ćete proizvode moći kušati i kupiti.

Dječji Gastro održat će se u subotu, 14. listopada, i bit će posvećen dječjoj zabavi i veselju uz bogat program; od 10 do 14 sati naše najmlađe očekuje radionica ‘Zdrave navike od malih nogu’ u organizaciji VEGOR-e, natjecanje u pripremi naj gulaša za djecu i mladež u organizaciji Turopoljske udruge skauta TUR, a kuhat će ga i srednjoškolci iz naše Srednje strukovne škole. Također, ništa ne može proći bez revije dječjih narodnih nošnji u 16 sati, nastupa plesnog kluba Megablast, Turopoljskih mažoretkinja, Magic Leona, zbora Cvrkutavci, Traumatic artsa te superjunaka Gek Cluba.

Također, od 10 do 19 sati stajat će prodajni štandovi Plavog cekera, craft corner te prodajni štandovi vrijednih učeničkih zadruga; proizvodi od keramike, nakit, ukrasni predmeti, pekmezi i keksi, suveniri, prirodna kozmetika i ostalo što ruke učenika marljivo stvaraju.

U nedjelju, 15. listopada, od 9 sati očekuje nas natjecanje u pripremi najbolje turopoljske kotlovine u kojem sudjeluje oko 20-ak udruga i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz cijelog Turopolja, a cijeli dan Goricom će se širiti miris friško pečenih gibanica svih vrsta, bijelih i žutih žganca s domaćim tropom, štrudli, kuglofa, slanih kiflica i voćnih likera, za što će se pobrinuti društva žena.

Tradicionalni nedjeljni ručak počinje u 12 sati, a cjelodnevni program začinit će Tamburaški sastav Lajbeki.

Detaljan program Gastro tjedna u Velikoj Gorici:

 

 

 

Objava Ove jeseni špica je ‘na Gorice’! pojavila se prvi puta na V'Gradu.