Prijava

Vaša prijava

Staro Čiče je mjesto gdje “kotlić” postaje više od jela – postaje tradicija!

['kotlić manifestacija', 'Staro Čiče']

Mjesto Staro Čiče oduvijek se moglo pohvaliti odličnim vatrogasnim uspjesima i brojnim natjecanjima u vatrogastvu, no ove godine odlučili su pokrenuti manifestaciju za koju će, sigurni smo, prikupiti još više pohvala, a ujedno pokrenuti događaj koji će postati tradicija. Prva “Kotlić manifestacija” pokrenuta je od strane Mjesnog odbora s ciljem oživljavanja sela, okupljanja mladih te spajanja svih generacija oko onoga što iznimno vole – kuhanja, jela i druženja.

Prijavljeni članovi iz ukupno 11 ekipa počeli su s pripremama svojeg kotlića oko 12 sati, a pripremanje traje sve do 15 sati kada će stručni žiri, kojeg sačinjavaju četiri dame, ocijeniti prezentaciju, okus, boju i ukupni dojam kotlića i prezentacije natjecatelja.

Uz ukusnu domaću hranu, što slanu, tako i slatku, na igralištu “Stara Odra” postavljene su razne zanimljivosti za velike i male. Od ogromnog napuhanca pa do terena na kojem vaši mališani mogu zaigrati nogomet i badminton organizirane su i radionice za djecu, glazbeni program, ali i predivan kutak za fotografiranje.

Razgovarali smo s članicama Mjesnog odbora Staro Čiče, Danijelom Gršetić i Martinom Podgorski, koje su nam pojasnile kako je kotlić manifestacija zaživjela s ciljem pronalaska nečega što ovaj kraj ne nudi, a to je priprema gulaša. Kako navode, njihovi susjedi i prijatelji iz okolnih naselja pripremaju roštilj, kotlovinu, pečeni kukuruz, no do sada nigdje nije bilo “kotlić manifestacije”.

“Organizaciju ove manifestacije Mjesnom odboru pomogli su i članovi DVD-a Staro Čiče te naši dragi umirovljenici s našeg područja. Jako se veselimo što smo pokrenuli “Kotlić”, a nadamo se da će naše veselje biti opravdano te da će natjecanje oduševiti i naše članove natjecanja, žiri i, naravno, sve posjetitelje”, kazala nam je Danijela.

Natjecatelji ove manifestacije, kako nam govore, došli su isključivo kako bi se odlično zabavili i družili s prijateljima iz sela i okolnih naselja, no trude se pripremiti i vrhunsku tradicionalnu deliciju koja će članice žirija oboriti s nogu.

“Nakon što završi ocjenjivanje, nastavit ćemo se družiti na igralištu sve do mraka. Želim dodatno istaknuti kako se posebno veselimo što smo u žiri uspjeli dobiti četiri dame jer, znate kako je to s nama ženama, sve mora biti kao po špagi! Zabavno je što nismo rekli našim natjecateljima da su u žiriju isključivo žene, tako da jedva čekamo vidjeti reakcije naših susjeda natjecatelja”, govori nam Martina te je dodala kako se nada da će ova manifestacija sljedeće godine biti na jednom još višem i boljem nivou.

 

 

 

Objava Staro Čiče je mjesto gdje “kotlić” postaje više od jela – postaje tradicija! pojavila se prvi puta na V'Gradu.